Hlavní obsah

Nároďák připravil Deliho o oslavy titulu. Na Ligu mistrů si se Slavií troufá

Praha

Má léto v poklusu, takže si ani pořádně neužil oslavy mistrovského titulu. „Bohužel jsem neměl čas moc slavit, jen bezprostředně po zápase. Musel jsem pak okamžitě letět na přípravu národního mužstva,“ líčí Simon Deli. Stoper z Pobřeží slonoviny měl sice lákavé zahraniční nabídky, v neděli však podepsal s fotbalovou Slavií novou tříletou smlouvu a troufá si s ní na postup do Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Simon Deli prodloužil smlouvu se Slavií až do roku 2020.

Článek
Fotogalerie

Jaroslav Tvrdík předává víno Simonu Delimu

Jen na skok se objevil v Praze. Dohodl se na prodloužení smlouvy, pak zase odletěl na zbytek dovolené. Do přípravy sešívaných se zapojí až příští týden.

Pro Slavii je ovšem podstatné, že pilíř obrany udržela. „Dostal jsem nabídky z Německa nebo Francie, jenže někdy není čas nad nimi přemýšlet. Slavii nosím ve svém srdci a věnuji jí sto procent svého nasazení. Takže zůstávám a chci se dál soustředit na svou práci," ujišťuje stoper Simon Deli, za kterého vyjednávali o nové smlouvě i jeho agenti Dalibor Lacina a Francis Kacou.

Afričan netají, že ho zlákala vidina Ligy mistrů. „Jeden z nejdůležitějších faktorů. Také proto jsem jiné nabídky nestudoval a rozhodl se pokračovat dál v barvách Slavie."

Šance na postup? Padesát na padesát

Sešívaní budou před losem třetího předkola a případně i před play off nenasazeným týmem, takže narazí na těžké soupeře. Deli si ovšem protivníka nevybírá a věří v úspěch. „Šance na postup do Ligy mistrů vidím padesát na padesát. Pevně věřím, stejně jako zbytek týmu, že se můžeme kvalifikovat."

Šéf klubu Jaroslav Tvrdík si uvědomuje, že Deli a další Afričan Michael Ngadeu Ngadjui si v Edenu vytvořili svůj vlastní mikrosvět. Pro Simona je proto klíčové, že i jeho kamarád z Kamerunu v sešívaném dresu zůstává.

„Je pro mě nesmírně důležité, že ho mám v týmu. Pocházíme ze stejné kultury, je jako můj bratr a je pro mě zásadní mít ho po svém boku," potvrzuje Deli.

Reklama

Související témata: