Hlavní obsah

Sigma zahájila přípravu bez hlavního kouče a s jednou posilou

Petr MarekSport.czPrávo

S osmadvaceti hráči ale bez trenéra Václava Jílka a útočníka Tomáše Chorého, kteří si plní povinnosti u reprezentační jednadvacítky na evropském šampionátu v Polsku, zahájili v pondělí přípravu na novou sezónu prvoligoví fotbalisté Sigmy Olomouc. Na povel je tak dostal Jílkův asistent Ladislav Onofrej.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Takhle fotbalová Olomouc slavila vítězství ve druhé lize. Teď už ale začíná přípravu na první.

Článek

První posilou, kterou přivítal, byl defenzivní záložník Michal Obročník (26) přicházející na půlroční hostování z Liberce. Hlásil se mu i Petr Javorek (31) z Táborska. Hráč, jenž nejvyšší soutěž v minulosti okusil v barvách Příbrami a Českých Budějovic bude v Sigmě na zkoušce do konce června. „Jeho výkonnost známe. Chceme však vidět, jak bude reagovat v jiném prostředí," vysvětlil sportovní ředitel Hanáků Ladislav Minář.

Z hostování se na Hanou vrátili záložníci Lukáš Kalvach (Táborsko), Jiří Texl (Vítkovice) a Pavel Moulis (Ústí nad Labem). V Olomouci naopak po vypršení smluv skončili Martin Šindelář, Jakub Petr a Jakub Habusta.

Přijdou i reprezentanti z Jižní Ameriky

Ve středu by se do přípravy měli zapojit ještě dva dvacetiletí mladíci z Latinské Ameriky, mládežničtí reprezentanti svých zemí, a to ofenzivní záložník nebo útočník Antonio Madreulis Romero Urquiola z Venezuely a stoper Roberto Carlos Dominguez Fuentes ze Salvadoru.

„Podíváme se na ně, vyzkoušíme je, a buď nás příjemně překvapí, nebo ne. Nejsou to ti fotbalisté, k nimž se upínáme. Podhrotového hráče a stopera chceme z Česka. Kluby, se kterými v tomto směru jednáme, však preferují přestup a na to nyní ekonomicky nemáme. Budeme proto do poslední chvíle čekat, zda bude možné hostování," uvedl Minář.

Přestupovou politiku komplikuje to, že poté, co v Sigmě skončil její dlouholetý šéf Josef Lébr, klub stále nemá nového silného mecenáše. „Za této situace nejsme připraveni hráče nakupovat," přiznal sportovní ředitel.

V přípravě Hanáci sehrají celkem deset zápasů. Dva z nich na soustředění v polské Opalenici, a to s izraelským Hapoelem Tel Aviv a kyperskou Omonií Nicosia. Jediným cílem Sigmy v nejvyšší soutěži bude záchrana. „V posledních čtyřech letech jsme dvakrát sestoupili. Nemůžeme proto mít jiné, vyšší ambice," zdůraznil Minář.

Reklama

Související témata: