Hlavní obsah

Brankář Laštůvka zahájil přípravu v Karviné. Nebudu nikde vysedávat, vzkázal do Edenu

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Podle předsedy představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdíka se měl v pondělí ráno gólman Jan Laštůvka dostavit do Prahy ke zdravotní prohlídce a následně naskočit do přípravy úřadujícího mistra na nadcházející ročník první fotbalové ligy. Zkušeného gólmana ale šéf Slavie hledal v Praze mezi slávistickými brankáři marně. Laštůvka se v 10 hodin dopoledne hlásil trenérovi Jozefu Weberovi na prvním tréninku v Karviné.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Jan Laštůvka.

Článek

„Informace jsou všelijaké, já ale momentálně nic neřeším. Zapojil jsem se do přípravy Karviné a uvidíme, co bude dál. Definitivní není nic. Může přijít nabídka z Manchesteru a pojedu tam," vtipkoval Laštůvka.

Bývalý gólman Baníku Ostrava či ukrajinského Dněpropetrovsku zopakoval, že ho angažmá ve Slavii láká, nechce ale zahřívat lavičku náhradníků. „Z konkurence strach nemám, ale už mi bude pětatřicet let a nechci někde vysedávat. Je mi jasné, že Jirka Pavlenka by byl v lepší pozici, protože odchytal sezónu v mistrovském týmu," upozornil Laštůvka, že pokud Pavlenka zůstane, nemůže Slavia se službami 34letého brankáře počítat. „Mám pořád chuť a motivaci hrát, oni ho ale asi pustit nechtějí. Pořád mám fotbal hodně rád a chci v něm něco dokázat," pokračoval Laštůvka.

Nejasná situace vůbec netěší karvinského kouče Webera. Brankářskou otázku chce rychle řešit. „Dnes ráno jsem s Honzou mluvil, zvažuje plusy a mínusy. Rozumím tomu, že to je pro něj výzva a byl bych rád, aby se v nějakém krátkém horizontu rozhodl. Není možné tu nejistotu protahovat. Nejraději bych byl, aby se rozhodl pro nás," řekl Weber, jenž počítá i se službami záložníka Panáka, o něhož Slavia také projevila zájem. „Filip je velmi talentovaný a jsem přesvědčený, že i kdyby mělo nějakému transferu mělo dojít, tak by měl u nás ještě alespoň rok zůstat. Nejsem si jistý, zda by to pro něj v té konkurenci byl to pravé. Ale to jsou věci, které jsou mimo mě," uvedl Weber.

Slavia má v hledáčku i Panáka

Přehnané zaječí úmysly nemá ani Panák. „Nikam se za každou cenu nehrnu. Možná se o něčem jedná, ale jsem klidný. Je mi to vcelku jedno. Buď se něco vymyslí, nebo zůstanu. Já jsem v Karviné spokojený, i když ten zájem mě samozřejmě těší. Slavie je Slavie. Momentálně je to jeden z největších, ne-li největší klub v Česku," svěřoval se 21letý člen širšího výběru reprezentace do 21 let Panák.

Ve finální fázi je naopak jednání o přestupu 27letého útočníka Tomáše Wágnera z Jablonce, pro kterého je v Karviné připravená smlouva na dva a půl roku. Rodák z Příbrami dal Karviné přednost před zájmem Zlína. „Byl jsem tu spokojený a bylo mi hloupé odcházet," vysvětloval Wágner.

Reklama

Související témata: