Hlavní obsah

Tak přece... Laštůvka se upsal Slavii. Uvolní teď sešívaní Pavlenku do Brém?

Praha
Aktualizováno

Fotbalový reprezentační brankář Jan Laštůvka (34) přestoupil z Karviné do Slavie Praha, kde podepsal smlouvu na dva roky. Do tréninku se zapojí ve čtvrtek. Původně se vyjadřoval, že nechce vysedávat na lavičce za Jiřím Pavlenkou. O toho se zajímají Brémy, ale na jejich podmínky nechce přistoupit. Otázkou je, zda se teď Laštůvkovým příchodem přece jen Pavlenkova naděje na odchod do bundesligy nezvyšuje...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jan Laštůvka v dresu Karviné.

Článek
Fotogalerie

Situace se mění každým dnem. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík v neděli avizoavl, že se Slavia s Janem Laštůvkou dohodla a čeká ho v pondělí na zdravotní prohlídce.

Ten samý den ovšem zkušený gólman zahájil přípravu v Karviné a do Prahy vzkázal, že chce hlavně chytat a na lavičce jako dvojka za nikým vysedávat nebude.

A bum - ve středu už je přece jen v Edenu. „Honza od zítra trénuje s A mužstvem Slavie. Ať se daří," avizuje Tvrdík příchod nejnovější posily na Twitteru.

Laštůvka se Slavií podepsal smlouvu an dva roky. Doplní tak jedničku Jiřího Pavlenku a dalšího gólmana Přemysla Kováře.

„Honza je velice zkušený gólman a jsme přesvědčeni, že v předkolech Ligy mistrů budou právě zkušenosti jedním z rozhodujících faktorů," uvedl generální ředitel Martin Krob.

„Přicházím s tím, abych si vybojoval místo v bráně a pomohl týmu dostat se do Ligy mistrů. Doufám, že se nám to podaří. Chtěl bych podávat takové výkony, jako jsem podával v Karviné. Chci dokázat, že nepatřím do starého železa," ujišťuje Laštůvka.

Brémy nabízejí málo, poukazuje Tvrdík

Pavlenka teď jistě doufá, že by přece jen mohl dostat zelenou k odchodu do Brém.

Vršovický klub ovšem s nabídkou Werderu není absolutně spokojen.

"Nechceme, aby Slavia byla pro hráče jen transferovým bodem. Nedá se vyloučit, že k odchodům dojde, pokud bude nabídka výjimečná. Podmínky nabízené Werderem jsou ovšem absurdní. Za reprezentačního brankáře 1,8 miliónu eur s platebním kalendářem rozloženým na více let - o tom nechceme vůbec jednat," řekl v neděli Tvrdík striktně.

Zkušený Laštůvka většinu kariéry strávil v zahraničí. Pět let byl v Šachtaru Doněck, odkud hostoval ve Fulhamu, Bochumi a West Hamu. Mezi lety 2009 až 2016 chytal za Dněpropetrovsk. Loni se vrátil do svého mateřského klubu v Karviné a v brance nováčka patřil k nejlepším gólmanům v lize.

Reklama

Související témata: