Hlavní obsah

Odchody prozatím převažují. Zbrojovka má Pilíka, shání ofenzívní fotbalisty

Brno

Už bez Zavadila (Opava), Řezníčka (Plzeň), Litsingiho (konec hostování ze Sparty), Taščiho (konec hostování ze Stuttgartu) a Štohanzla (přeřazen do juniorky) se sešli na prvním tréninku v rámci letní přípravy na nový ročník nejvyšší soutěže fotbalisté Brna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pilík (vpravo) ještě v dresu Příbrami na archivním snímku s Vladimírem Coufalem z Liberce.

Článek

Prozatím jedinou posilou je záložník Tomáš Pilík ze sestupující Příbrami a na zkoušku přišel nizozemský křídelník Alvin Fortes, který má zkušenosti z tamní druhé ligy. „Pilík by měl nahradit ve středu zálohy Zavadila. Ještě ale hledáme hráče do útoku. Momentálně nemáme skoro žádné. Potřebujeme přivést aspoň tři až čtyři ofenzívní fotbalisty. Jednání probíhají takřka neustále," prozradil kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec, podle něhož by se mělo během několika nejbližších dní vyjasnit, zda přijde na hostování avizovaný plzeňský forvard Poznar.

Vyloučený není ani návrat nejlepšího brněnského střelce uplynulé sezóny Michala Škody, jenž je na hostování v norském Lilleströmu. „Jenže to mu vyprší až 24. července, tedy několik dní před startem první ligy. Pokud však v Norsku nezůstane a neobdrží ani jinou nabídku z ciziny, počítáme s tím, že by se k nám připojil," sdělil brněnský trenér.

Habanec věří, že se mu povede dát dohromady natolik kvalitní mužstvo, aby se Zbrojovka v příštím prvoligovém ročníku vyhnula boji o záchranu. „Chceme se oproti minulé sezóně zvednout herně i výsledkově. Přál bych si, abychom předváděli ofenzívní fotbal, hodláme přejít na rozestavení 4 - 3 - 3," tvrdí.

Tento a příští týden budou Brňané především nabírat fyzickou kondici. Premiérový přípravný duel sehrají v sobotu 1. července v Žebětíně proti slovenským Zlatým Moravcům.

Reklama

Související témata: