Hlavní obsah

Karviná získala z Dunajské Stredy univerzála Štepanovského

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Bývalý slovenský reprezentant do 21 let Peter Štěpanovský z Dunajské Stredy, je po útočníkovi Tomáš Wágnerovi druhou posilou fotbalové Karviné. Devětadvacetiletý obránce či defenzivní záložník podepsal ve Slezsku smlouvu na příští dvě sezóny.

Foto: MFK Karviná

Bývalý slovenský reprezentant do 21 let Peter Štěpanovský z Dunajské Stredy je druhou posilou fotbalové Karviné.

Článek

Rodák ze Skalice prošel na Slovensku Skalicou, Slovanem Bratislava, v jehož dresu si v sezóně 2011/2012 zahrál v Evropské lize, Senicou, Trnavou a naposledy Dunajskou Stredou. Půl roku působil také v arménském klubu FC Banants.

„Na tomhle přestupu jsme pracovali půl roku. Během této doby jsme si vyhodnotili, že by Peter měl být posilou, protože zapadá do herního systému. Navíc je to univerzál, který může hrát jak v obraně, tak v záloze. Doufáme, že u nás odvede takové výkony, jaké od něj očekáváme, a jakými se prezentoval třeba právě v Dunajské Stredě," řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk s tím, že smlouva je podepsaná na dva roky do 30. června 2019.

Zatím nejvýrazněji se Štěpanovský do podvědomí fanoušků zapsal v dresu Slovanu Bratislava, který díky jeho trefě do sítě AS Řím postoupil do hlavní fáze Evropské ligy. „Chci hrát co nejvíce a pomoct mužstvu. Českou ligu trochu znám, ale nijak zvlášť extra. Právě proto se sem moc těším," uvedl Štěpanovský po podpisu smlouvy.

Karviná zatím počítá více ztráty než příchody. Tou nejvýraznější je přestup brankáře Jana Laštůvky do Slavie, kádr opustili také slovenští útočníci Ľubomír Urgela a Pavol Jurčo a záložník Petr Galuška, s nimiž už kouč Jozef Weber nepočítá. Do svých klubů se z hostování vrátili Libor Holík, Radim Plesník a Mihailo Jovanović.

Z Jablonce získala Karviná na dva a půl roku útočníka Wágnera a nyní Štěpanovského z Dunajské Stredy. Vedení klubu jedná také o přestupu záložníka Jana Kalabišky z Mladé Boleslavi a Jana Dresslera z Teplic, kteří v Karviné hráli už na jaře minulé sezóny. Na zkoušce je odchovanec Slovácka Filip Hlúpik, jenž hrál v posledním půlroce v bulharském klubu Černo More Varna. V týmu je také mladý Daniel Řapek z juniorky.

Reklama

Související témata: