Hlavní obsah

Slavia - Žižkov 2:1Mistr v přípravě porazil Žižkov, skóroval i kapitán ukrajinské reprezentace. Vysoká výhra Teplic

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie zvítězili ve svém prvním přípravném duelu nad fotbalisty Viktorie Žižkov 2:1. V zápase, v němž prohrávali už od osmé minuty po zásahu žižkovského Stratila se prosadila i ukrajinská hvězda Ruslan Rotaň, který je ve Slavii na zkoušce. O vítězství sešívaných pak rozhodl další cizinec Mick Van Buren.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Mick van Buren.

Článek

"Tým ještě není úplný, tak dostali šanci kluci, co s námi teď trénují a co přišli z dorostu. Myslím, že to byl dobrý zápas, který splnil svůj účel. Měli jsme ale více šancí přidat další branky. Viktorka vystřídala dvě jedenáctky, my jsme tolik hráčů neměli," řekl pro internetové stránky Slavie trenér Jaroslav Šilhavý.

Pětatřicetiletý záložník Rotaň na něj udělal dojem. "Ruslan je zkušený hráč, vidíte na něm, že co udělá, má hlavu a patu. V zápase to potvrdil, je na něm znát klid, zkušenost. Je to dobrý hráč, ale je tu zatím týden na zkoušce. Teď se budeme bavit s ním a s vedením, jak to bude," konstatoval kouč.

Do přípravy vstoupili i vicemistři z Plzně, kteří porazili vítěze krajského přeboru z loňského roku tým Petřín Plzeň 2:0.

Plzeňští svěřenci Pavla Vrby ve středu deklasovali Rokycany 10:1, ale tentokrát se v koncovce nečekaně trápili. V prvním poločase zamířil do vlastní sítě domácí Jaroslav Levý a druhou branku přidal Slovák Marek Bakoš, po změně stran ale už jenom Václav Pilař trefil tyčku.

"Mysleli jsme, že dáme více branek, 2:0 je málo. Brankáři Petřína chytali dobře, ale možná se na nás také projevilo, že za sebou máme náročný desetidenní blok dvoufázových tréninků. Vzhledem k tomu, že hrál prvoligový mančaft proti diviznímu nováčkovi, tak by to omluva být neměla," citoval Vrbu klubový web. "Když už sem přijdou lidi a hráči hrají jen 45 minut, tak si myslím, že by to mělo vypadat jinak," dodal kriticky staronový trenér Viktorie.

V dalším přípravném střetnutí, remizoval nováček nejvyšší soutěže z Olomouce s finalistou českého poháru SFC Opava 2:2. Dvougólovým střelcem opavských byl mladý útočník Václav Jurečka. Za Olomouc se pak trefili Václav Jemelka a Budge Manzia.

Ve skvělé formě se na jaře prezentovali i fotbalisté Teplic. Ti v dnešní přípravě zdolali Modlany vysoko 8:0, když se činili především útočníci David Vaněček a Jan Vošahlík.

Překvapením skončil turnaj v Benátkách nad Jizerou. Druholigový Varnsdorf ve finále porazil na penalty Bohemians, stejně tak v utkání o 3. místo Hradec Králové uspěl v rozstřelu na úkor Mladé Boleslavi.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 27. Rotaň z pen., 74. Van Buren - 8. Stratil.
Slavia, I. poločas: Kovář - Holík, Jugas, Bílek, Bořil - Ščuk - Mingazov, Alvir, Rotaň, Sýkora - Musa.
II. poločas: Otáhal - Frydrych, Bílek, Jugas, Bořil (68. Kingue) - Ščuk - Sýkora (81. Vejvar), Hušbauer, Rotaň (81. Bucha), Mingazov (60. Van Buren) - Tecl. Trenér: Šilhavý.
Sigma Olomouc - SFC Opava 2:2 (1:2)
Branky: 13. Jemelka, 49. Manzia - 18. a 29. Jurečka.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Javorek, Obročník, Falta - Buchvaldek, Manzia. Trenér: Onofrej.
Sigma Olomouc - Opava 3:2 (3:0)
Branky: 8. a 42. Yunis, 35. Hála - 71. a 88. Kuzmanovič.
Olomouc: Reichl (70. Gröger) - Surzyn, Kotouč, Juráš (46. Ambrozek), Hála - Antl, Romero (63. Juráš), Texl, Houska, Moulis - Yunis. Trenér: Onofrej.
Petřín Plzeň - Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)
Branky: 37. vlastní Levý, 45. Bakoš.
Plzeň, I. poločas: Šampalík - Řezník, Hubník, Hájek, Kovařík - Živulič, Kratochvíl - Petržela, Kolář, Zeman - Bakoš.
II. poločas: Sváček - Limberský, Hejda, Vacovský, Janža - Suchan, Ivanschitz - Pfeifer, Vais, Pilař (78. Živulič) - Řezníček. Trenér: Vrba.
FK Teplice - Baník Modlany 8:0 (4:0)
Branky: 59., 64. a 66. Vaněček, 13. a 31. Vošahlík, 5. vlastní, 34. Rezek, 51. Červenka.
Teplice, I. poločas: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Rezek, Vošahlík - Haljeta.
II. poločas: Chudý - Strada, Dressler, Chudý, Urma - Hyčka, Soungole, Gebert, Martirosyan - Červenka, Vaněček. Trenér: Šmejkal.
MFK Karviná - Baník Ostrava 1:3 (1:2)
Branky: 21. Ramirez - 2. Van Eijma, 11. Stáňa, 59. Pekár.
Karviná: Pastornický - Hlúpik, Košťál, Dobrotka, Eismann - Smrž, Bajric - Pilík, Budínský, Puchel - Ramirez. Trenér: Weber.
Ostrava: Šustr - Celba, Breda, Šindelář, Granečný - Mondek, Chvěja, Ožvolda, Stáňa - O. Šašinka, Van Eijma. Trenér: Kučera.
1. FC Slovácko - ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0)
Branky: 16. Sadílek, 43. Kubala, 57. Armero.
Slovácko, I. poločas: Heča - Juroška, Reinberk, Rada, Divíšek - Sadílek, Daníček, Ťok - Biolek, Kubala, Vasiljev.
II. poločas: Daněk - Prajza, Hofmann, Břečka, Chyla - Machalík, Šumulikoski, Ju Kang-hjon - Navrátil, Zajíc, Armelo. Trenér: Levý.
Liberec - Neugersdorf 0:0
Liberec, I. poločas: Hladký - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Jelínek, Bosančič, Dramé, Potočný, Šulc - Voltr.
II. poločas: Kolář - Mikula, Coufal, Blažek, Knejzlík - Ekpai, Dramé, Breite, Houštecký, Da Silva - Gvozdjak. Trenér: Trpišovský.
Fotbalový turnaj v Benátkách nad Jizerou:
Semifinále:
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:1)
Branky: 53. z pen. a 61. Kabajev, 39. Hůlka.
Bohemians: Fryšták - Kocič, Šmíd, Hůlka (45. Rothe), Dostál - Bartek (70. F. Hašek), Jirásek, Jindřišek (70. Blecha), Reiter (60. Vaníček) - Kabajev (73. Kuchta), Jeslínek. Trenér: M. Hašek st.
FK Varnsdorf - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branky: 33. Dordič, 55. vlastní Diviš - 81. Mebrahtu.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Čmovš (46. Křapka), Fleišman - Jánoš (68. Přikryl), Mareš (68. Rada), Matějovský, Ladra (46. Kateřiňák) - Železník (46. Fabián), Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.
O 3. místo:
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:1 (1:0), pen. 3:5
Branky: 45. Chramosta - 77. Malinský.
Ml. Boleslav: Holec - Křapka (67. Da Silva), Čmovš (61. Jánoš), Král, Keresteš - Přikryl (46. Kateřiňák), Ljovin, Rada (62. Železník), Fabián (46. Ladra) - Chramosta, Klobása. Trenér: Uhrin ml.
Finále:
Bohemians Praha 1905 - Varnsdorf 1:1 (1:1), pen. 3:4
Branky: 45. Šmíd - 18. Barac.
Bohemians: Kouba - Wiesner, Rothe (35. Šmíd), Hůlka, Bartek - Vaníček, Jindřišek (38. Jirásek), F. Hašek, Blecha - Kuchta, Mašek. Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: