Hlavní obsah

Fitzel zastoupil Vrbu. Plzeň neblázní a sjednocuje kádr

Další změna na lavičce Viktorie!? Kdepak, to jen Pavel Vrba chyběl z rodinných důvodů a během přátelského duelu s Ústím nad Labem ho zastoupil asistent Dušan Fitzel. "Žádný problém, máme stejný pohled na fotbal. Pavel mi dokonce řekl, ať si udělám sestavu podle svého," usmívá se Fitzel. Jeho tým hladkou výhrou navázal na podobně vysoké vítězství 10:1 nad Rokycany a výhru 2:0 nad Petřínem Plzeň.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský asistent Dušan Fitzel.

Článek

Viktoria se nezapojila do přestupových dostihů Sparty a Slavie. Vicemistr má zatím ze silné trojky nejklidnější léto. Pět posil přivedl a chystá se na redukci kádru.

Na trávníku v tréninkovém areálu v Luční se poprvé představili i členové reprezentací. „Odehráli poločas, po kterém následovala půlhodina běhání. Čekáme, až se dají pořádně dohromady a všichni hráči se nám sjednotí. Do soustředění v Rakousku budeme mixovat zátěž s technicko-taktickými tréninky," avizuje Dušan Fitzel.

Plzeňští si proti druholigovému Ústí nad Labem s chutí zastříleli. Dvěma góly se na výhře 8:1 podílel Krmenčík a skóre dvě minuty před koncem uzavřel Řezníček, který si tak ve třech přípravných zápasech připsal už šestý zásah.

„Mám velkou radost, že jsme zápas zvládli tímto způsobem. Končíme třetí týden, kdy mají kluci v nohou větší zátěž. Když nemůžou tolik běhat, začínají hrát rozumnější fotbal a dávají míč rychleji od nohy. Přesně se ukázalo, že když jsou pod tlakem a unavení, hrají jednodušší fotbal," usmívá se Fitzel.

„Předtím jsme byli možná více unavení, teď už jsou tréninky přece jen rozmanitější. Prospěl nám i návrat našich reprezentantů, ačkoli s námi netrénují dlouho," dodává obránce Tomáš Hájek.

Reklama

Související témata: