Hlavní obsah

Stramaccioni tlačí na majitele, aby Sparta byla brzy kompletní. Rosickému dává čas

Františkovy Lázně

Klidná premiéra. Fotbalisté pražské Sparty v prvním utkání pod vedením trenéra Andrey Stramaccioniho porazili divizní Karlovy Vary hladce 6:0. Italský kouč sledoval zápas z lavičky bez dramatických gest, pokyny na hřiště předával asistent Radoslav Kováč. „Hráči nebyli svázaní žádnou náročnou taktikou, měli možnost ukázat se. Stále je teprve poznávám. Šlo jen o přípravu a rád si během takových zápasů dělám poznámky,“ vysvětluje Ital na závěr soustředění ve Františkových Lázních.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové Sparty Praha Andrea Stramaccioni během přípravného utkání s divizními Karlovými Vary.

Článek
Fotogalerie

Sparta na soustředění ve Františkových Lázních

David Lafata hattrick, Josef Šural dva góly, Matěj Pulkrab jeden. O výsledek ovšem v lázeňské prověrce až tak nešlo.

„Náročné soustředění končí a jsem velmi rád, že základní věci, na kterých jsme tady pracovali, byli hráči schopni přenést na hřiště," pochvaluje si Andrea Stramaccioni.

Letenští získali v létě sedm posil, během utkání představili jen tři - Lukáše Štetinu, Vukadina Vukadinoviče a Eldara Čiviče. Martin Dúbravka, Marc Janko a Srdjan Plavšič do hry nezasáhli, Tal Ben Chaim se k mužstvu připojí až v pondělí. V jednání je ještě příchod francouzského stopera Thomase Heurtauxe z Udine.

„Tlačím na majitele, aby bylo mužstvo pohromadě co nejdříve. Vím z vlastní zkušenosti, že je důležité, aby byl nově se tvořící tým pohromadě hned od začátku. Čeká nás náročné léto včetně kvalifikace Evropské ligy," poukazuje Stramaccioni.

Příště se zapojí další posily

Nehrál ani Lukáš Vácha, který má problémy s kolenem. „Nemělo by jít o nic vážného, spíš z velké zátěže. Janko a Plavšič ještě nejsou připraveni do zápasu. Věřím, že v dalších už je uvidíme," dodává kouč. Další utkání čeká Spartu v úterý na Strahově proti Táborsku.

Na návratu na hřiště ve Františkových Lázních tvrdě pracoval také Tomáš Rosický. „Nikdo na něj netlačí, aby něco uspěchal. Je opravdu velká osobnost, což je vidět, i když nemůže být v plném tréninku. Předává spoustu cenných zkušeností ostatním a je opravdu důležité, aby se vrátil ve správný moment," ujišťuje italský kouč.

Hráči si každopádně oddychli, že perný týden je za nimi.

„Každý trenér a realizační tým má svou představu, jak by mělo soustředění vypadat. My to máme založené na několika klíčových bodech a jedním z nich je i kvalitní a precizní fyzická příprava. Zároveň pracujeme i na mentální odolnosti všech hráčů, což je také velmi důležité," usmívá se Stramaccioni.

Reklama

Související témata: