Hlavní obsah

Teplice - Jihlava 1:0Tepličtí znovu v přípravě vyhráli, Zbrojovka dál tápe

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Brna nevyhráli ani ve třetím přípravném utkání na novou sezónu, když podlehli druholigovým Českým Budějovicím 0:2. Pražská Dukla zdolala druholigové Ústí nad Labem 3:1 a Teplice v souboji ligových týmů s Jihlavou vyhrály 1:0. Baník Ostrava v závěru otočil duel s Trnavou na 2:1 a závěr se povedl i Zlínu, který vybojoval remízu 2:2 s Fulhamem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Admir Ljevakovič.

Článek

Za Brno už nastoupila nová posila ze Slovácka Koné, ale ani tožský útočník se nedokázal prosadit proti obraně Budějovic. Jihočeši měli více šancí a Wermke s Řehákem zařídili výhru. Brno po remíze se Zlatými Moravci a prohře s Trnavou opět zaváhalo.

"Prakticky po celý zápas nám chyběla aktivita a dynamika, z výkonu musím být zklamaný. Nabídka, rychlost, práce s míčem, souboje - to vše je potřeba zvládat lépe a právě takto musíme dnešní zápas posuzovat a hodnotit," byl trenér Svatopluk Habanec.

"Nechci působit jako nějaký Koného ochránce, ale hrál po celkem dlouhé době a neabsolvoval s námi žádný trénink. Chvilku potrvá, než se s týmem sžije. Co se týče Pavla Pilíka, jeho případnou budoucnost si vyhodnotíme během víkendu," dodal k novým tvářím v brněnské sestavě.

Posila z Plzně táhla Baník

S druholigovým soupeřem prohrála i Karviná, která podlehla Opavě 1:3. Jediný její gól dal Kalabiška.

Dukla se poprvé prosadila proti Ústí nad Labem po rohovém kopu, který zužitkoval Holenda. Zvýšil Schranz, když doklepl do prázdné branky. A po soupeřově snížení rovněž po rohu upravil na konečných 3:1 Mustedanagič, jenž po brejku efektně přehodil gólmana.

Ostrava, které tentokrát chyběl Baroš, s Trnavou dlouho prohrávala, ale v posledních osmi minutách skóre otočila především zásluhou Poznara. Posila z Plzně nejprve táhla útok, po němž srovnal Hrubý, a vzápětí sám Poznar po De Azevedově centru rozhodl.

Zlín vydřel remízu s Fulhamem

Zlín připravující se na Evropskou ligu rovněž předvedl silný závěr utkání. S Fulhamem na soustředění v Polsku prohrával ještě deset minut před koncem o dvě branky. Ale pak snížil Bartolomeu a pět minut před koncem utekl obraně Diop a sám před brankářem nezaváhal. Zařídil tak cennou remízu.

Obrat se povedl Olomouci, která prohrávala s Gliwicemi, ale góly Zahradníčka a Surzyna jí přinesly výhru 2:1.

Cenný výsledek uhrálo i Slovácko, které vyhrálo 2:1 nad Dinamem Záhřeb. Na brzký gól Havlíka sice ještě chorvatský tým odpověděl, ale půlhodiny před koncem rozhodl útočník Zajíc po hezké individuální akci.

Duel Jihlavy s Teplicemi rozhodl gól v závěru první půle, kdy po rohovém kopu padal míč na zadní tyč a důrazný Ljevakovič ho dotlačil do sítě.

Liberec přehrál pátý tým druhé německé ligy Drážďany 3:0. Dvěma góly se o to postaral Potočný. V závěru ještě zvýšil Folprecht.

Teplice - Jihlava 1:0 (1:0)
Branka: 43. Ljevakovič.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Dressler (46. Vondrášek), Ljevakovič (46. Kodeš), Jeřábek, Urma - Soungole, Kučera (67. Žitný) - Vošahlík, Suchan (60. Gebert), Rezek (46. Hyčka) - Vaněček (46. (Cervenka). Trenér: Šmejkal
Jihlava:
I. poločas: Hanuš - Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Nový - Zoubele, Hronek - Fulnek, Ikaunieks, Novotný - Dvořák
II. poločas: Rakovan - Pecháček, Štěpánek, Rosa, Opluštil - Vitásek, Nerad - Záviška, Daníček, Popovič - Klíma. Trenér: Kopecký
Dukla Praha - Ústí nad Labem 3:1 (2:0)
Branky: 8. Holenda, 28. Schranz, 80. Mustedanagič - 54. Zeman
Sestava Dukly:
I. poločas: Hruška - Kušnír, Jiránek, Ostojič, Preisler - Hanousek, Kozel, Brejcha - Brandner, Holenda, Schranz
II. poločas: Rada - Douděra, Bezpalec, Šimek, Kušnír - Mustedanagič, Bilovský, Tetour - Brabenec, Djuranovič, Vlček. Trenér: Hynek
České Budějovice - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 23. Wermke, 64. Řehoř
Sestava Brna: Halouska - Šural (46. M. Vintr), Vraštil, Kijanskas (46. Pavlík), O. Vintr - Sedlák - Kratochvíl (46. Krejčí), T. Pilík (61. Janošek) - P. Pilík, Koné (46. Růsek), Lutonský. Trenér: Habanec
Baník Ostrava - Spartak Trnava 2:1 (0:1)
Branky: 82. Hrubý, 85. Poznar - 44. Čanturišvili
Sestava Ostravy: Vašek (46. Šustr) - Celba (62 Helešic), Jakubov, Pokorný, Sus - Hykel (62. Mondek), Hlinka (62. Poznar), Hrubý, De Azevedo - Smékal (62. Panič), J. Šašinka (62. Šindelář). Trenér: Kučera.
Opava - MFK Karviná 3:1 (2:1)
Branky: 16. Helebrand, 28. Kayamba, 69. Jursa - 11. Kalabiška.
Sestava Karviné: Pindroch - Čolič (33. Moravec), Piaček (46. Košťál), Hošek, Eismann (53. Puchel) - Janečka (53. Smrž), Panák (69. Pina) - Štepanovský (59. Pašov), Budínský (57. Řapek), Kalabiška - Wágner (53. Duda). Trenér: J. Weber.
Liberec - Drážďany 3:0 (1:0)
Branky: 8. a 73. Potočný, 88. Folprecht.
Sestava Liberce: Hladký - Coufal, Kúdela, Karafiát, Knejzlík (40. Dramé) - Malinský, Breite, Kulhánek, Jelínek (50. Folprecht) - Potočný (75. Machuča), Pulkrab (60. Da Silva). Trenér: Trpišovský.
Jablonec - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 57. Doležal.
Sestava Jablonce: Hrubý (46. Valeš) - Masopust (69. Jankovič), Lischka, Kouřil (46. Kodr), Zelený - Trávník, Považanec (69. Mehanovič) - Diviš (60. Janetzký), Breda (60. Mihálik), Kučera (69. Hanousek) - Doležal. Trenér: Klucký.
Zlín - Fulham 2:2 (0:1)
Branky: 82. Bartolomeu, 85. Diop - 30. Aluko, 72. Torre.
Sestava Zlína: Dostál - Pazdera (60. Bartolomeu), Janíček, Gajič, Bartošák (46. Matějov) - Džafič (46. Ekpai), Jiráček, Podio (46. Traoré), Štípek (46. Duval) - Fantiš (46. Diop), Beauguel. Trenér: Páník.
Piast Gliwice - Sigma Olomouc 1:2 (1:0)
Branky: 14. Bukata - 72. Zahradníček, 79. Surzyn.
Sestava Olomouce:
I. poločas: Buchta - Štěrba, Škerle, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Kalvach, Houska, Buchvaldek, Moulis - Linhart.
II. poločas: Buchta - Surzyn, Škerle, Radakovič, Jemelka - Zahradníček, Kalvach, Romera, Houska, Falta - Manzia. Trenér: Jílek.
Slovácko - Dinamo Záhřeb 2:1 (1:0)
Branky: 10. Havlík, 60. Zajíc - 56. Henríquez.
Sestava Slovácka: Daněk (46. Heča) - Reinberk, Hofmann, Břečka, Divíšek - Havlík (80. Rada), Daníček, Machalík (70. Sadílek) - Navrátil (63. Juroška), Zajíc (77. Kubala), Rezek (46. Petr). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: