Hlavní obsah

Slavia - Krasnodar 1:1Slávisty zdrželi železní muži, pak remizovali v přípravě s Krasnodarem

Bad Blumau

V úvodním duelu na rakouském soustředění remizovali fotbalisté Slavie 1:1 s ruským Krasnodarem. Po prvním poločase prohrávali, v závěru utkání vyrovnal Deli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Simon Deli zachránil Slavii alespoň bod.

Článek

„Jsem spokojený s oběma poločasy. Myslím, že jsme byli lepším týmem, produkovali jsme kombinační fotbal, dostávali jsme se do šancí. Bohužel jsme jich spoustu neproměnili. Na odměnu v podobě jedné vstřelené branky jsme však nakonec zaslouženě dosáhli. Byl to hodně zápas. Jen tak dál, byla tam kvalita," neskrýval spokojenost kouč Pražanů Jaroslav Šilhavý.

Zápas začal o 10 minut později, důvod byl neobvyklý. V dějišti utkání v Bad Blumau se koná světový šampionát Ultra Iron Man, což notně ztížilo silniční dopravu v jeho okolí. Slávisté i hráči Krasnodaru se sice díky mnoha objížďkám mohli pokochat přírodními krásami Štýrska, v křivolakých silnicích přilehlých kopců ale nabraly výpravy zpoždění.

Pražané na sametový trávník vyrukovali poprvé s kompletní trojicí hvězdných posil v základní sestavě - Rotaněm, Dannym i Altintopem. A úvodní minuty byli lepší, pohyblivější. Ve 14. minutě prvně zahrozili, když po pasu za obranu pálil nebezpečně Mešanovič, po něm se Flo ve skluzu marně snažil usměrnit do branky přetažený centr Altintopa.

Zničehonic ale udeřilo na druhé straně. Rotaň prohrál souboj o postranní čáry, prudkou ránu jednoho z hráčů Krasnodaru brankář Kovář vyrazil, na dorážku Sulejmanova však už neměl nárok.

Ve 26. minutě bylo málem srovnáno, když si teclův střílený centr málem srazila obrana Krasnodaru do vlastní sítě. Po následném rohovém kopu hlavičkoval nad Mešanovič. Minutu na to se ve výborné pozici zjevil Rotaň, střela mu však vůbec nesedla.

Sešívaným patřil i začátek druhé půle, do 60. minuty soupeře zmáčkli, vytvořili si několik příležitostí k vyrovnání. V 47. minutě sklepl Mingazov balon Ščukovi, jeho bomba prosvištěla těsně vedle tyče. Vzápětí Frydrych z pravé strany trefil jen boční síť.

V 51. minutě se prezentoval parádním volejem Škoda, jenže ani jeho pokus se mezi ruské tyče nevešel. Další možnost prováhal Frydrych, který ve výtečné pozici ani nepřihrál ani nevystřelil. Krasnodar kontroval břevnem Sulejmanova z přímého kopu.

V 68. minutě nechybělo mnoho, aby se hlavou prosadili v rychlém sledu po sobě Mingazov a Škoda. Slávisté se ale nakonec dočkali, v samém závěru hlavou vyrovnal Deli.

Přípravné fotbalové utkání v Bad Blumau (Rakousko):
Slavia Praha - FK Krasnodar 1:1 (0:1)
Branky: 90.+1 Deli - 21. Sulejmanov.
Sestava Slavie:
I. poločas: Kovář - Bořil, Jugas, Deli, Flo - Souček - Tecl, Rotaň, Altintop, Danny - Mešanovič.
II. poločas: Kovář - Frydrych, Bílek, Deli, Švento - Souček - Van Buren, Hušbauer, Ščuk, Mingazov - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: