Hlavní obsah

Na dovolené jsem nechtěl míč ani vidět, přiznává slávista Souček

Bad Blumau

Sotva skončil sezónu, vkročil do nové. Záložník Slavie Tomáš Souček jede téměř non-stop. Mladík, který na jaře hostoval v Liberci, se po osmidenní dovolené hlásil v úterý v Edenu. Následně s týmem odcestoval na soustředění do Rakouska. V sobotu pak s přehledem zvládl celý přípravný duel s Krasnodarem (1:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček se vrátil z hostování v Liberci do pražské Slavie.

Článek
Fotogalerie

„Měl jsem skoro až do konce června zápasové vytížení, jel jsem tři utkání za týden. Za osm dnů jsem, myslím, nic neztratil. Dá se říct, že jsem vlastně ani žádnou dovolenou neměl," culil se Souček po zápase s elitním mužstvem ruské ligy.

Uplynulou sezónu si protáhl o měsíc. Po přípravě národního týmu v Belgii a následné kvalifikaci v Norsku se připojil k české jednadvacítce, se kterou absolvoval mistrovství Evropy. V době, kdy odjížděl ze šampionátu, sešívání už zahájili letní přípravu. Pochopitelně dostal povolení k pozdějšímu nástupu.

„Snažil jsem se odpočinout od fotbalu, uvolnit si hlavu. Byl jsem s rodinou, s přítelkyní. Míč jsem nechtěl pár dnů vidět," podotkl Souček. Do Slavie se vrátil s nadějí, že si vydobude podstatně silnější pozici, než když jí v zimě opouštěl. Během června však sledoval, jak do Edenu přichází jedna posila za druhou. „Vždycky jsou změny. Konkurence je obrovská, když se prosadím, bude to o to lepší," doplnil 22letý záložník.

Reklama

Související témata: