Hlavní obsah

Zase stejný příběh. Snad nějací hráči ještě dorazí, doufá liberecký kouč Trpišovský

Liberec

Každé léto stejný příběh... Z Liberce se fotbalisté rozutečou a trenér začíná s budováním nového kádru. „Ani letos se nám ho zatím nepovedlo doplnit podle představ, které máme,“ pragmaticky glosoval prázdninovou fluktuaci kouč Severočechů Jindřich Trpišovský, když se vydával se svými svěřenci na rakouskou stranu Šumavy. Posílen nadějí, že pražská Slavia už dala souhlas k hostování Kamerunce Kingueho a v trénincích i některém přípravném duelu si bude moci otestovat Francouze Morgana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský a Ondřej Kúdela.

Článek

Baroš se chystá na nový ligový ročník s Ostravou, gólman Dúbravku bojuje o místo mezi tyčemi Sparty, Bartošák už se Zlínem vyhlíží pohárovou Evropu, Součka si Slavia stáhla z hostování, Kouřil se vrátil do Jablonce, Vůch do Plzně a odtud nejspíše dál do Kazachstánu.

Sisyfovská práce trenéra Trpišovského pokračuje, protože musí dát dohromady nový tým schopný obstát na ligové scéně. „Nějací hráči snad ještě dorazí," počítal čtyřiadvacetičlenný kádr, který vezl do Rakouska. Z nových či staronových akviz se v něm objevil Malinský přicházející z Hradce Králové, Pulkrab a Kulhánek, které poslala Sparta na sever Čech na hostování, Folprecht, jenž se vrátil z Baku, Machuča ze Zlatých Moravců.

„A také jednadvacetiletý kamerunský stoper Kingue, kterého Slavia koupila a obratem ho poslala k nám na hostování, vyzkoušet chceme i čtyřiadvacetiletého Francouze Morgana a jeho o rok staršího krajana se senegalskými kořeny Dramého, který hrál naposledy v Košicích a jehož rovněž testujeme."

Během soustředění v rakouském Aigenu sehraje Liberec tři přípravné zápasy - ve středu s účastníkem druhé bundesligy Aue, v sobotu s tureckým Rizesporem a příští pondělí s dalším týmem z II. bundesligy Heidenheimem.

„Na stejném místě jsme byli již loni, a protože jsme byli maximálně spokojeni, zase se do Aigenu vracíme. Během přípravných zápasů by měl každý z hráčů odehrát alespoň sto dvacet minut," plánuje trenér Trpišovský.

„Budeme se pochopitelně věnovat nácviku herních situací, útočným a obranným standardkám a součinnosti jednotlivých řad. Máme přichystané i skupinové tréninky, kdy se zvlášť bude připravovat skupina ofenzivních a zvlášť defenzivních hráčů," dodával.

Reklama

Související témata: