Hlavní obsah

Vicemistr dostal v přípravě facku! Snad nás probere, věří Kopic

neu, rjmSport.cz
Aktualizováno

Návrat do reality. A hodně tvrdý. Fotbalisté Viktorie Plzeň dostali nařezáno v přípravě od německého druholigového Fürthu, když prohráli 1:5. Úřadující český vicemistr tvrdě platil za chyby. „Zápas se nám hrubě nepovedl, snad to byla facka, která nás probere," konstatoval záložník Viktorie Jan Kopic po utkání. „Soupeř nás přejel."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň

Článek

Čekalo se, jak měření s německým soupeřem dopadne. Šlo sice o přípravu, ale trenér Pavel Vrba měl po závěrečném hvizdu hodně zvláštní pocity. A Kopic dobře věděl, že tenhle debakl si Západočeši za rámeček nedají, stejně jako výkon. „Hlavně se nesmějí opakovat chyby, po kterých jsme dostávali góly. Soupeř chodil sám na branku," štvalo fotbalistu.

„My jsme hráli strašně komplikovaně zezadu. Měli jsme si víc pomoct s vysokými nákopy, ale to už bylo pozdě," uvědomoval si po utkání. Už v první půli nabral plzeňský tým manko 0:3. A druhá půle se hrála už na vodou nasáklém terénu. „Prvních patnáct minut to ještě šlo, rozhodčí to pak správně ukončil, nemělo cenu hrát," hodnotil Kopic.

Ten sportovně připustil, že v utkání jasně dominoval soupeř, což není pro Viktorii dobrou vizitkou. „Víme, že kluby druhé německé ligy jsou kvalitní, hrajeme s nimi každý rok. Pokaždé to je vyrovnané utkání, bohužel teď nebylo. Soupeř nás přejel."

Reklama

Související témata: