Hlavní obsah

Slavia - WBA 2:1Slavii se v přípravě povedl obrat, Sparta remizovala

Höckendorf
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie udrželi neporazitelnost v přípravě na novou sezónu, v rakouském Kumbergu vyhráli nad WBA 2:1. Desátý celek uplynulé sezóny Premier League přitom po poločase vedl, český šampión však po přestávce góly Simona Deliho a Michala Frydrycha skóre otočil. Sparta jen remizovala 2:2 s německým druholigovým Ingolstadtem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jugas, posila Slavie, při utkání s Celtikem.

Článek

Za Slavii opět nastoupily všechny tři hvězdné posily Danny, Ruslan Rotaň a Halil Altintop, jenž zasáhl do druhého poločasu. Pražané silného soupeře, který dnes odehrál první přípravné utkání v letní pauze, v úvodním dějství přehrávali, ale vyložené šance neproměnili. Místo toho v 26. minutě po brejku udeřil James McClean.

Šest minut po pauze ale srovnal pohotovou patičkou po Součkově střele Deli, který Slavii zachránil v nastavení remízu 1:1 v úvodním duelu na soustředění proti Krasnodaru. Pražany pak spasilo břevno a 13 minut před koncem rozhodl střelou po zemi k tyči Frydrych.

"Myslím, že hlavně v prvním poločase to bylo velice kvalitní utkání. Výborný, silný soupeř, který měl kvalitu. Byli jsme silní na míči, bohužel jsme soupeři umožnili chybičkou jít do vedení. My jsme naopak měli v první půli čtyři vyložené šance, které jsme neproměnili," řekl pro klubový web trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

"O poločase soupeř prostřídal, dal tam mladší kluky a už to nebylo tak kvalitní. Ale jsem rád, že jsme si poradilim a výsledek otočili," dodal.

Červenobílí ani v šestém utkání letní přípravy neprohráli a mají bilanci tří výher a tří remíz. Ve čtvrtek se ze soustředění vrátí a v neděli je čeká generálka v Edenu proti Nice. Za dva týdny Pražané vstoupí do sezony úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů, soupeře poznají v pátek.

"Získali jsme skalp týmu z Premier League, to se jen tak nestává. Jsme rádi, že jsme tenhle zápas vůbec domluvili. Je to další ze silných soupeřů, ještě nás čeká Nice a bude to kompletní," doplnil Šilhavý.

Letenské opory nehrály

Italský trenér Sparty Andrea Stramaccioni nechal velkou část opor proti Ingolstadtu odpočívat a do utkání nasadil i mladíky z juniorky, kteří dorazili za týmem až v průběhu soustředění. Soupeř dvakrát vedl, ale Letenští pokaždé srovnali. První trefu za Pražany si připsala srbská posila Srdjan Plavšič.

Soupeř v úvodu diktoval tempo a ve 12. minutě překonal gólmana Koubka Morales. Po půlhodině hry ale využil Plavšič chybu v defenzivě a vyrovnal.

Na začátku druhé půle po Piškově faulu proměnil penaltu Čolak, ale v 83. minutě zařídil remízu dorážkou Ondřej Zahustel. Gólu předcházela šance rakouské posily Marca Janka, který nastoupil do prvního utkání za Spartu.

Letenští už na soustředění prohráli 1:4 s Dynamem Kyjev. V dalším utkání na rakouském kempu je v pátek čeká anglický Blackburn.

Přípravné fotbalové utkání v Angerbergu:
Sparta Praha - Ingolstadt 2:2 (1:1)
Branky: 31. Plavšič, 83. Zahustel - 12. Morales, 55. Čolak z pen.
Sestava Sparty: Koubek (46. Bičík) - Zahustel, Piško, Sváta (46. Vatajelu), Čivič - Matoušek, Špaček - Vukadinovič (20. Pavlík, 64. Traoré), Plavšič (59. Karavajev), V. Kadlec (85. Dao) - Juliš (68. Janko). Trenér: Stramaccioni.
Přípravné fotbalové utkání v Kumbergu (Rakousko):
Slavia Praha - West Bromwich Albion 2:1 (0:1)
Branky: 51. Deli, 77. Frydrych - 26. McClean.
Sestava Slavie: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Deli, Bořil (46. Flo) - Ngadeu (46. Souček) - Van Buren (72. Zmrhal), Hušbauer (46. Ščuk), Rotaň (46. Altintop), Danny (64. Švento) - Škoda (64. Mešanovič). Trenér: Šilhavý.
Přípravné fotbalové utkání v Höckendorfu (Německo):
Dukla Praha - Inter Lipsko 3:1 (2:0)
Branky Dukly: 2. Djuranovič, 30. Vlček, 57. Bilovský. Sestava Dukly: Rada - Douděra, Šimek, Ostojič, Dancák - Kozel, Brejcha, Bilovský - Koreš (46. Koval), Djuranovič (60. Brabenec), Vlček. Trenér: Hynek.
Dukla Praha - Cvikov 1:1 (0:1)
Branky: 53. Schranz - 36. Öztürk.
Sestava Dukly: Hruška - Kušnír, Jiránek, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Tetour, Mustedanagič - Brandner, Holenda, Schranz. Trenér: Hynek.
Přípravné fotbalové utkání v Bytči:
MFK Karviná - Zlaté Moravce 2:3 (0:2)
Branky: 48. Kalabiška, 53. Janečka - 28. Gešnábel, 32. Zahumenský, 80. Mateus.
Sestava Karviné: Berkovec - Čikoš (82. Pina), Piaček, Košťál (46. Hošek), Vondra (46. Kalabiška) - Šisler (46. Janečka), T. Weber (79. Duda) - Moravec (46. Štepanovský), Budínský (39. Panák), Eismann - Ramirez (46. Wágner). Trenér: J. Weber.
Přípravné fotbalové utkání v Trzebnici:
Fastav Zlín - Katovice 0:0
Sestava Zlína - I. poločas: Švenger - Kopečný, Gajič, Hnaníček, Matejov - Ekpai, Podio, Traoré, Duval - Bartolomeu, Diop. II. poločas: Švenger - Pazdera, Hnaníček, Janíček, Bartošák - Štípek, Holík, Jiráček, Džafič - Beauguel, Fantiš. Trenér: Páník.
Přípravné fotbalové utkání v Oeppingu (Rakousko):
Slovan Liberec - Erzgebirge Aue 1:0 (0:0)
Branka: 58. Folprecht.
Sestava Liberce - I. poločas: Kolář - Mikula, Coufal, Kúdela, Kerbr - Malinský, Breite, Kulhánek, Potočný, Voltr - Pulkrab. II. poločas: Kolář - Jelínek, Kingue, Karafiát, Knejzlík - Dramé - Ševčík, Machuča, Folprecht, Morgan - Da Silva. Trenér: Trpišovský.
Přípravné fotbalové utkání v Rychnově u Jablonce:
FK Jablonec - Jiskra Mšeno 7:0 (6:0) - ukončeno v 77. minutě kvůli silnému dešti
Branky: 6., 23. a 34. Mihálik, 33. a 41. z pen. Diviš, 21. Mehanovič, 53. Doležal.
Sestava Jablonce - I. poločas: Valeš - Jankovič, Kodr, Kouřil, Hanousek - Považanec - Diviš, Janetzký, Mehanovič, Kučera - Mihálik. II. poločas: Bárta - Masopust, Pernica, Lischka, Zelený - Hübschman - Diviš, Trávník, Breda, Kučera - Doležal. Trenér: Klucký.
Přípravné fotbalové utkání v Modré u Děčína:
FK Teplice - Bahrajn 3:0 (2:0)
Branky: 10. Rezek, 33. Červenka, 83. Urma.
Sestava Teplic - I. poločas: Grigar - Hyčka, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Vošahlík, Suchan, Rezek - Červenka. II. poločas: Grigar - Dressler, Novotný, Kodeš, Urma - Soungole, Gebert - Hajleta, Žitný, Martirosjan - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Přípravné fotbalové utkání v Eilenburgu:
Bohemians Praha 1905 - Hallescher 2:2 (1:0)
Branky: 28. Martin Hašek ml., 59. Kabajev - 55. Röser, 57. Sliškovič.
Sestava Bohemians: Fryšták (46. Kouba) - Dostál, Hůlka, Šmíd (59. Švec), Kocič - Jindřišek - Kink (70. Bartek), Martin Hašek ml. (59. Mašek), Jirásek, Vaníček - Kabajev (75. Blecha). Trenér: Martin Hašek st.

Reklama

Související témata: