Hlavní obsah

Černé prognózy se nenaplnily, Vácha přesto začátek sezóny nestihne

Aktualizováno

Vyslechl si vlastně dvě zprávy v jedné. Špatná je, že sparťanský záložník Lukáš Vácha nestihne kvůli zranění ze soustředění v Rakousku start nové sezóny. Potíže s kolenem ho vyřadí na čtyři až šest týdnů. Dobrá je, že se tak nenaplnily prognózy o mnohem horší diagnóze, které se zkušený fotbalista obával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný sparťan Lukáš Vácha opouští hřiště.

Článek

Začátek sezóny nestihne, bude se na fotbal akorát tak dívat. A přece si vlastně oddychl. Nejhorší prognózy se totiž nenaplnily a zranění, které Lukáš Vácha utrpěl v zápase s Dynamem Kyjev, není natolik vážné, aby ho vyřadilo ze hry na delší dobu.

„Náladu mám lepší nejen já, ale myslím, že my všichni. Musím se přiznat, že to ze mě docela spadlo, protože spekulace byly různé. Já ale věřil, že se nejhorší diagnóza nepotvrdí," líčí letenský záložník na klubovém webu.

„Měli jsme podezření na poškození předního zkříženého vazu, to ale vyvrátila magnetická rezonance. Zranění si nevyžádá operaci a budeme volit konzervativní léčbu," líčí klubový lékař Miroslav Sinkule.

V kariéře už něco prodělal

Sparta skládá pod taktovkou italského kouče Stramaccioniho nový tým a Váchu teď čeká pauza čtyři až šest týdnů. Poté by se mohl vrátit do plného tréninku.

„Zapojovat se do plné zátěže budu postupně podle svého vlastního pocitu a toho, co mi řekne doktor. Může to být dřív, nebo později. Už jsem ale ve své kariéře něco prodělal, takže vím, že pro mě taková pauza bude o poznání klidnější, než kdyby se jednalo o vážnější zranění," avizuje Vácha.

Reklama

Související témata: