Hlavní obsah

Zdecimovaná Plzeň reaguje! Pro další posilu sáhla do Ďolíčku

Plzeň

Marodů už je příliš, viktoriáni navíc nestačili stopnout předem domluvené Janžovo hostování na Kypru. Český fotbalový vicemistr proto musel zareagovat. Plzeň získala z Bohemians obránce Milana Havla, který s Viktorií podepsal tříletou smlouvu. Dvaadvacetiletý účastník nedávného juniorského šampionátu pomůže týmu při zranění levých beků.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Milan Havel z ČR a Mathias Jensen z Dánska v utkání ME do 21 let.

Článek

Start sezóny se blíží a marodka narostla do nebezpečných rozměrů. Plzeňští proto sáhli do Ďolíčku pro posilu do obrany. Milan Havel se k týmu připojí na soustředění ve Westendorfu, kam během pátku odcestuje.

„Samozřejmě jsme potřebovali zareagovat na vzniklou situaci, kdy se nám během jednoho dne zranili hned tři hráči. Milan je mladý perspektivní obránce a delší dobu byl v našem hledáčku, aktuální stav nás donutil reagovat velmi rychle," vysvětluje na klubovém webu generální manažer Adolf Šádek. „Svými výkony může být i přes svůj stále nízký věk pro Viktorii okamžitě prospěšný," dodává.

Účastník červnového mistrovství Evropy hráčů do 21 let pomůže Viktorii zacelit mezeru na levé straně sestavy po zranění Davida Limberského s Janem Kovaříkem.

Přesun z Německa do Rakouska

„Přestup je pro mě velký kariérní posun. O nabídce Plzně jsem nemusel vůbec přemýšlet, protože pro mě moc znamená. Těším se na nové spoluhráče a nové výzvy, které přede mnou stojí," vzkazuje Milan Havel z Německa, kde se do čtvrtečního odpoledne připravoval s týmem Bohemians. Nyní jej čeká přesun do Westendorfu, kde se ihned připojí k týmu trenéra Pavla Vrby a měl by být k dispozici již pro sobotní přípravný duel s Wolverhamptonem.

Havla sledovala i Sparta nebo zahraniční kluby, třeba švýcarský Young Boys Bern. Nakonec se však mladý klokan stal šestou letní posilou Viktorie. Západočeši už získali brankáře Aleše Hrušku, záložníky Aleše Čermáka, Daniela Koláře, Chorvata Diega Živuliče a útočníka Jakuba Řezníčka.

Havel odehrál v nejvyšší české soutěži celkem 53 zápasů a v loňské sezóně se stal stálicí na levé straně obrany Bohemians. Odehrál všechny tři zápasy českého národního týmu U21 na evropském šampionátu v Polsku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice