Hlavní obsah

Teplice jsou pro mě nejlepší variantou, říká Suchan o hostování z Plzně

Teplice

Na svojí čtvrtou prvoligovou sezónu v řadě se chystá fotbalový záložník Jan Suchan. Po Příbrami, Plzni, z níž znovu hostoval v Příbrami, obléká od druhého červencového týdne dres Teplic. „Myslím, že je to nejlepší varianta, abych se posunul výš,“ zamyslel se Suchan v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Právo

Jan Suchan.

Článek

Jak se ohlížíte za minulou sezónou?

Byl jsem v Příbrami u sestupu z první ligy, což je škoda. Neměli jsme přitom špatný tým, což se ukázalo na letním přestupovém pohybu. Osmdesát pět procent kluků ze základního příbramského kádru se vrátilo zpátky do nejvyšší soutěže. Namátkou Rezek, oba Pilíkové, Jiránek, Divíšek, brankář Hruška a další. To není náhoda.

Kde jste zahájil letní přípravu?

V polovině června ve Viktorii Plzeň. Absolvoval jsem s mužstvem tři a půl týdne, než odjeli do Rakouska. Myslím, že to byla jedna z nejnáročnějších příprav, co jsem dosud zažil. Poprvé jsem trénoval pod panem Vrbou. Odehrál jsem i nějaké zápasy. Ale nakonec jsem byl rád, že jdu na hostování do Teplic. Bavil jsem se o tom i s plzeňským generálním manažerem panem Šádkem. Sám jsem přišel s tím, že chci hrát v dobrém týmu, a ne se stresovat na třináctém, čtrnáctém místě tabulky pod hrozbou sestupu. Teplice na jaře bojovaly o poháry, a tohle je pro mě moment, který mě motivuje. Je tady kvalitní tým, a pokusím se do něj zapadnout. V jedenadvaceti letech mám pořád vyšší mety.

Sledujete dál dění v plzeňském mužstvu?

Psal jsem si s Lukášem Hejdou, který potvrdil, že je dost kluků zraněných, většinou obránců. Teplický sportovní ředitel pan Dovalil si dělal legraci, že si mě Plzeň třeba stáhne zpátky, ale myslím, že ne (úsměv). V Teplicích ještě nemám podepsaný hostovací lístek. Oficiálně by to mělo být hotové v pondělí. Moc se v tom nevyznám. Záleží na dohodě Plzně a Teplic.

Jak se vám zamlouvá příprava s Teplicemi?

Stihl jsem už dva zápasy, s Jihlavou a Bahrajnem. Je fajn, že se sehráváme. Důležité bude, jak se nám herně povede za dva týdny na začátku ligy.

Reklama

Související témata: