Hlavní obsah

Rosický je zpátky. Ještě nemám vyhráno, uvědomuje si

Nonntal

Fotbalisté pražské Sparty na závěr soustředění v Rakousku zdolali Blackburn 1:0 gólem Marca Janka. Rakouský útočník si připsal svou první trefu po přestupu do Prahy, největší pozornost však poutal jiný hráč Letenských. V 71. minutě totiž nastoupil Tomáš Rosický, jenž se objevil v utkání po desetiměsíční pauze zaviněné zraněním achilovky. „Je super, že jsem se vrátil. Samozřejmě ještě nemám vyhráno. Zápasový fitness mi bude chybět, ale zatím to vypadá nadějně, tak snad to bude pokračovat,“ uvedl pro klubový youtube kanál 36letý záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický při svém dosud posledním soutěžním duelu v dresu Sparty.

Článek

Rosický odehrál naposledy 18 minut v zářijovém ligovém duelu proti Mladé Boleslavi. Od té doby jej trápily zdravotní problémy. Nyní se však zdá, že by svou bilanci odehraných minut v rudém dresu ještě mohl rozšiřovat.

„Byl jsem na hřišti chvíli. Cílem teď bude pomalu přidávat a uvidíme, jak to bude reagovat, ale zatím je to dobré," pochvaloval si po souboji s anglickým třetiligovým klubem.

Svůj tým v závěru střetnutí vedl s kapitánskou páskou, kterou mu předal srbský spoluhráč Srdjan Plavšič. „Je pěkné, že jsme na konec soustředění vyhráli, ale samozřejmě bylo vidět, že hra ještě není dobrá. Je to strašně syrové. Snad se to bude zápas od zápasu lepšit," hodnotil Rosický. „Uvidíme, jak budeme vypadat v generálce," dodal.

Spartu čeká ještě poslední přípravné klání, 20. července přivítá na svém hřišti Vittese Arnhem, pak už bude usilovat o postup ze třetího předkola Evropské ligy, kde ji čeká úspěšnější celek z dvojice Irtyš Pavlodar - Crvena Zvezda Bělehrad.

Reklama

Související témata: