Hlavní obsah

Budu ještě lepší. Vždyť trénuji teprve dva týdny, ujišťoval Portugalec Danny

Praha

Hned první vystoupení před domácím publikem mu stačilo, aby dokázal, že rekordní finance vynaložené do jeho angažování se Slavii vyplatí. Portugalský legionář Danny se v přípravném duelu s Nice objevil v základní sestavě Pražanů a během účinkování trvajícího 68 minut předváděl, co všechno je schopen nabídnout. „Super fotbalista, který má všechno. Přehled, vidění, schopnost načasovat přihrávku, zkušenosti z Ligy mistrů navrch,“ uznale pravil kapitán sešívaných Milan Škoda po čtyřgólové popravě francouzského protivníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Danny během přípravného utkání s Nice.

Článek
Fotogalerie

Slavia porazila v přípravě Nice

Byl to právě Danny, kdo začal v nedělním večeru nepříznivě se vyvíjející partii s Nice otáčet. Byl to on, kdo na rychle, a hlavně zbytečně inkasovaný gól zareagoval jako první. Zvýšenou aktivitou, měněním míst, pohybem, nápady, přihrávkami, hledáním spoluhráčů, šancemi, které pro ně vytvářel.

„Třeba jak nezištně našel mě. Gól z toho sice nebyl, ale předvedl své vidění, protože poslal centr v pravou chvíli na pravé místo," liboval si Škoda poté, kdy gólman Nice bravurně zlikvidoval jeho hlavičku.

Pod šancí byl podpis třiatřicetiletého Dannyho. Po následné příležitosti, do které se dostal Frydrych, zrovna tak. Jeho příklad strhnul ostatní.

„Snažím se hlavně pomoci týmu," pravil lakonicky Portugalec, kterého předcházela pověst individualisty a sólisty. Jenže nic z toho se nepotvrdilo.

Místo v sestavě si nevybírá

Trenér Šilhavý ho tentokrát postavil na pravou stranu středové řady a on i tuto roli bral. Samozřejmě s tím, že si manévrovací prostor rozšířil, takže operoval tam, kde bylo právě potřeba.

„Pro mě jsou o.k. obě strany. Záleží na rozhodnutí trenéra, i když osobně se mi hraje nejlépe na křídle. Jedno, zda vpravo nebo vlevo," nedělal z místa v sestavě vědu. Z aplausu, který ho při střídání ze hřiště vyprovázel, už tuplem ne.

„Parádní atmosféra. Přátelský zápas a tolik lidí. Ale já sám nejlépe vím, jaké jsou mé schopnosti. Ve třetím zápase za Slavii jsem se cítil zase lépe, ale potřebuji ještě víc potrénovat, koncentrovat se, s novými spoluhráči se sehrát a poznat jejich návyky, abych byl ještě lepší. A lepší pak bude i celý náš tým. Nad Nice jsme sice vyhráli vysoko, ale stejně vysoko můžeme vítězit i v jiných utkáních," nepopíral portugalský legionář, že sám chce odevzdávat v novém angažmá mnohem víc.

S posilami na evropskou úroveň

„Však také od něho i dalších letních posil pomoc očekávám. Už teď je musím pochválit. Na to, co už ve fotbale dokázali, se chovají skvěle, zapadli do kabiny, usilovně pracují. Na hřiště přinesou rozvahu, zkušenosti a kvalitu, do šatny zase klid, přehled a potřebný nadhled. Mužstvo se o ně bude moci opřít, protože soutěžní zápasy budou pochopitelně jiné než přátelská konfrontace s Nice," očekává slávistický kouč Šilhavý, že s Dannym, ale i s Altintopem či Rotaněm se jeho tým posune zase o kus dál.

Třeba až na evropskou úroveň, čehož mohla být předzvěstí právě demolice Nice. „Očekávám to a věřím tomu," přitakal jindy střízlivý a věcný Šilhavý se skalpem třetího týmu francouzské ligy v držení.

„Nedokážu zatím posoudit, nakolik jsme připraveni na předkola Ligy mistrů, ale věřím, že je zvládneme. Vždyť i proti Nice jsme si potvrdili, že se stále zlepšujeme. I já to na sobě cítil. A to trénuji teprve dva týdny, neboť předtím jsem trávil čas s rodinou," vykládala nejzvučnější slávistická akvizice tohoto léta.

„Jdeme správným směrem a chci věřit, že si Ligu mistrů zahrajeme a všichni zažijeme parádní rok," vyslovil Danny své přání.

Reklama

Související témata: