Hlavní obsah

O sestavě mám jasno z šedesáti procent, hlásí Šilhavý týden před bojem o Ligu mistrů

Praha

Už příští týden vstoupí fotbalová Slavia úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů na evropskou pohárovou scénu. Trenér Jaroslav Šilhavý může být s letní přípravou spokojen, neboť v sedmi zápasech jeho tým čtyřikrát zvítězil a třikrát remizoval, takže přísliby před sezónou jsou víc než nadějné. Zvláště po vysoké výhře v generálce nad francouzským Nice a hře potvrzující další vzestup výkonnosti jeho týmu. Nejen o těchto příslibech slávistický kouč po poslední konfrontaci mluvil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý při přípravném utkání s Nice.

Článek
Fotogalerie

Slavia porazila v přípravě Nice

O PŘÍPRAVĚ - "Utkali jsme se se silnými soupeři kalibru Nice, Celticu, West Bromwiche, Krasnodaru, což byl obrovský přínos a obohacení pro hráče i nás trenéry, protože tito protivníci nás nutí hrát v tempu a plné intenzitě. Čím víc budeme podobných střetnutí hrát, tím víc bude náš tým výkonnostně stoupat nahoru a bude konkurenceschopný na evropské scéně. Věřím, že to svedeme."

O VÝKONU A SVÝCH PŘEDSTAVÁCH - "Výsledek proti Nice je skvělý a dokazuje, že další zlepšení v naší hře nastalo. Věřím však, se budeme zlepšovat dál. A my se zlepšovat musíme. Nemůže se stát, abychom nabídli soupeřům takový gól, jaký jsme doslova na podnosu naservírovali Francouzům. Zvláště v evropských pohárech k tomu nesmí dojít, protože tam soupeři nebudou chtít hrát fotbal bez ohledu na to, zda vyhrávají nebo prohrávají, jako tomu bylo v přípravě s Nice. Předpokládám, že se v 3. předkole utkáme s Borisovem, který dobře brání a hraje na brejky, takže to bude něco docela jiného než s Nice."

O VAN BURENOVI - "Řekl si o své místo na slunci, je to fotbalista s charakterem, poctivec a obrovský bojovník k tomu. V minulosti jsme mu vyčítali menší produktivitu a přehled, ale on na sobě poctivě pracuje. Pokud bude ve výkonech pokračovat, dostane mnohem víc prostoru než dřív, kdy byl nespokojen se svou herní vytížeností a uvažovali jsme dokonce o jeho hostování."

O SESTAVĚ - "Z šedesáti sedmdesáti procent o ní mám jasno, některé otazníky ještě řeším. Do prvního zápasu přece jen zbývají ještě nějaké dny a stát se může cokoli."

O REDUKCI KÁDRU - "Trubače, který přišel z Hradce Králové, jsme uvolnili na hostování do Teplic, o dalších hráčích se budeme s vedením teprve bavit a zatím je nechci ventilovat."

O ROTACÍCH V SESTAVĚ - "Jde mi o to, aby všechna místa byla zdvojená stejně kvalitními fotbalisty. To proto, aby s ohledem na soupeře a vzhledem k programu, který nás čeká, mohli rotovat. Jako třeba Ngadeu a Souček, které si chci nechat oba. Jeden bude hrát ligu, druhý třeba poháry. A podobných dvojic mám v kádru víc."

O ZAHRANIČNÍCH POSILÁCH - "Musím pochválit všechny hráče, kteří k nám přišli. Na to, co už ve fotbale dokázali, se chovají skvěle, zapadli do kabiny, jsou pracovití. Na hřiště přinesou nejen fotbalovou kvalitu, ale i klid a rozvahu. Jsem přesvědčen, že přínosem budou svými zkušenostmi, přehledem a nadhledem i v kabině, takže mužstvo se o ně bude moci opřít a oni nám i v tomto směru pomohou."

Reklama

Související témata: