Hlavní obsah

Bratři Haškové mají jasno, Martin přestupuje za tátou do Ďolíčku

Návrat do rudého dresu se zatím nekoná. Martin Hašek mladší přestupuje z fotbalové Sparty do Bohemians Praha 1905. Jeho bratr Filip Hašek prodloužil se Spartou smlouvu do roku 2019 a odchází znovu na hostování do druholigové Vlašimi. Letenský klub o tom informuje na svém webu. Klokani pak dále oznámili příchod obránce Janiho Urdinova z Jihlavy a útočníka Benjamina Tetteha ze Standardu Lutych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek pokračuje v Bohemians na přestup.

Článek
Fotogalerie

Martin Hašek v předchozích sezónách působil na hostováních v Pardubicích, Žižkově a Vlašimi. Uplynulou sezónu strávil na hostování v Bohemians Praha 1905, kde se nakonec setkal i s otcem Martinem, bývalým hráčem i trenérem Sparty.

„Také ve Vlašimi byl syn dřív než já, takže to vypadá, jako když mi angažmá domlouvá on. Není to ale pravda, jen shoda náhod," usmíval se otec Hašek, když během jara v Ďolíčku nahradil Miroslava Koubka.

V Bohemce je znovu synovým nadřízeným. „Tuhle roli dobře znám. Musím ji rozdělovat, doma být tátou a v klubu trenérem," culí se. „Synové trenérů mají každopádně těžkou roli. V našem prostředí se na ně automaticky hledí, že je tatínkové protěžují. O to lepší výkony pak musejí podávat, aby svou pozici v mužstvu uhájili," dodává už vážně táta Hašek.

Jedenadvacetiletý záložník nyní do Bohemians ze Sparty přestupuje. "V rámci transferu byly smluvně zajištěné výhodné podmínky pro případný Martinův návrat zpět na Letnou," poukazuje sparťanský web.

Mladší bratr, Filip, prodloužil se Spartou smlouvu do roku 2019 a v nadcházející sezóně bude pokračovat v dresu druholigové Vlašimi, kde působil i v předchozím soutěžním ročníku.

Tři posily za jeden den

Klokani jinak měli úrodnou středu. Vedle Martina Haška představili také další dvě posily. V Ďolíčku podepsali smlouvu obránce Jani Urdinov a útočník Benjamin Tetteh.

Belgicko-makedonský bek (26) působil v Jihlavě, kde mu skončila smlouva. „Urdinov přichází jako volný hráč. Celý rok patřil v Jihlavě k oporám defenzivní řady. V Bohemce podepsal smlouvu na dva a půl roku," avizuje na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. „Reagovali jsme na odchod Milana Havla do Plzně," dodává.

Vysoký ghanský útočník Tetteh (20) strávil poslední sezónu na hostování ve Slovácku, ovšem stále se jedná o kmenového hráče Standardu Lutych. Do Bohemky přichází na roční hostování s opcí. „Jeho příchod se řeší přes měsíc. Tetteh byl naší volbou číslo jedna na pozici hrotového útočníka," těší Držmíška.

Reklama

Související témata: