Hlavní obsah

Nechtěný Mazuch mění juniorku Sparty za anglický Hull

Praha
Aktualizováno

Ještě minulý týden hrál v dresu letenské juniorky proti Vyšehradu. Teď se mu otvírá atraktivnější perspektiva. Obránce Ondřej Mazuch, s nímž už fotbalová Sparta nepočítá, začal na soustředění v Portugalsku trénovat s Hullem, který v minulé sezóně sestoupil z Premier League. Stopera si vyhlédl nový ruský kouč Leonid Sluckij. Informaci přinesl Hull Daily Mail.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Ondřej Mazuch oslavuje se spoluhráči triumf v derby se Slavií.

Článek

Smlouvu má na Letné až do června 2020, přesto se stal jednou z obětí masivní obměny kádru. Jsi přebytečný, nepočítáme s tebou, vyslechl si před startem letní přípravy neúprosný verdikt. Ondřej Mazuch si tak stejně jako Holek, Konaté a Hybš může hledat nové angažmá.

Zdá se, že zkušený bývalý hráč Fiorentiny, Anderlechtu či Dněpru nezůstane na ocet dlouho. Vzhledem k výši platu je v české lize prakticky neprodejný. Přestup do Hullu by byl proto optimální pro všechny strany a zdá se, že k němu není daleko. Dotažen by mohl být ještě do konce týdne.

Tygry má zpátky mezi anglickou elitu vytáhnout ruský trenér Leonid Sluckij. Dlouholetý kouč CSKA Moskva a nedávno také ruské reprezentace se teď zaměřil právě na Mazucha a pozval ho na soustředění do Algarve. Nadějí 28letého českého obránce je, že Hull potřebuje dva, možná i tři nové stopery.

Slibně rozjetou Mazuchovu kariéru poznamenalo vážné zranění kolena, po němž se k fotbalu dlouho vracel. Také na Letné měl často zdravotní problémy. Kdyby byl zdravý, možná už mohl kopat v Anglii dávno. Ještě před příchodem do Sparty se o něj zajímal třeba Leicester City, pozdější senzační šampión.

Reklama

Související témata: