Hlavní obsah

Dúbravka zapadl do sparťanského babylónu. Komunikujeme československy i anglicky

Generálka rozhodně přesvědčivá nebyla. Fotbalisté pražské Sparty se za pochodu dávají dohromady. „Pevně věřím, že forma ještě půjde nahoru. Snažíme se najít cestu, jak být úspěšní. Snad ji co nejdřív najdeme,“ doufá slovenský brankář Martin Dúbravka po remíze 1:1 s Vitesse Arnhem.

V generálce proti Arnhemu dostal v brance přednost DúbravkaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Odchytal celou generálku, což naznačuje, že by se mohl stát novou letenskou jedničkou místo Tomáše Koubka. „Trošku mě limitovalo lehké zranění, takže jsem se nemohl v předchozích zápasech ukázat anebo připomenout. Teď jsem dostal šanci v generálce a nechám na trenérovi, koho zvolí jako jedničku na ostrý start," usmívá se gólman slovenské reprezentace.

Kouč Andrea Stramaccioni dodává, že jednička bude jasně určena. Své rozhodnutí brankářům brzy oznámí.

Nový systém si postupně sedá

Nový gólman je součástí armády deseti nových cizinců, kteří během léta na Letnou dorazili.

„Obměna kádru k fotbalu patří. Pro mě jde o novou výzvu. Poznáváme se a je příjemné, že mezi sebou hodně komunikujeme. Československy i anglicky. Je důležité spolu mluvit, aby všichni zapadli do kolektivu, což se zatím daří," líčí Martin Dúbravka fungování kabiny.

Jediný gól od Arnhemu inkasoval po rohu. Sparta při nich byla zranitelná i v minulé sezóně.

„Snažíme se hrát nový systém a postupně si sedá. Gól nás upozornil, čeho se máme v ostrých zápasech vyvarovat. Nejdůležitější je, že jsme vyrovnali a po přestávce i hráli fotbal, který se musel líbit. Na druhé půli můžeme stavět," věří bývalý brankář Žiliny, Esbjergu a Liberce.

Reklama

Související témata: