Hlavní obsah

Jablonec ještě pokukuje po posilách. Jména ale neprozradím, culil se trenér Klucký

Fotbalový Jablonec usiluje ještě o dvě posily. Potvrdil to trenér Zdeněk Klucký, jehož tým odstartuje do nové sezóny v první fotbalové lize sobotním duelem na půdě Slovácka v Uherském Hradišti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Článek

Můžete naznačit, o koho máte zájem?

Chceme přivést dva ofenzivní hráče, jednoho hrotového a jednoho podhrotového útočníka. Jména říkat nebudu, dokud se nám to nepovede zrealizovat. Jen naznačím, že jim je dvacet čtyři a dvacet osm let. Jeden je nadějný a druhý už zkušenější a známější (úsměv).

Jak se vám jeví noví hráči, kteří už s vámi absolvovali přípravu?

Přišli kluci, kteří hráli druhou ligu - záložníci Adam Kučera z Vlašimi a Jakub Janetzký z Opavy. Kariéru mají před sebou, ale ještě to z jejich strany není na základní sestavu. Spíš se seznamují s ligovým fotbalem. A v úterý s námi poprvé trénoval obránce Tomáš Holeš z Hradce Králové. Je po zranění, dává se dohromady. A co se týče herního zapojení, tak na první zápas na Slovácku to zatím nepřipadá v úvahu.

Připomeňme i odchody. Kdo vám bude nejvíc scházet?

Určitě stoper Vít Beneš, který šel do Vasasu Budapešť. Hrál stabilně ve stoperské dvojici s Luďkem Pernicou a ve většině zápasů patřil k našim nejlepším hráčům. Martin Pospíšil odešel do polské Jagiellonie Bialystok. Měl svoji úroveň. Adam Zrelák přestoupil do německého Norimberku. Ten však vinou zranění u nás na jaře moc neodehrál.

První kolo ligy začínáte na Slovácku. Jaký je to pro vás soupeř na úvod soutěže?

V prvním jarním kole nás zlobili jeho útočníci Kone a Tetteh. Ti už však ze Slovácka odešli. Momentálně tam mají menší, ale i pohyblivější hráče. Věřím, že jsme na soupeře dobře připravení, ale totéž zřejmě cítí ze svého pohledu i on.

Reklama

Související témata: