Hlavní obsah

Mazuch podepsal v Hullu dvouletou smlouvu

Kingston upon Hull

Fotbalista Ondřej Mazuch po nedávném konci v pražské Spartě zamířil do anglického Hullu. S druholigovým týmem, který v minulé sezóně sestoupil z Premier League, podepsal osmadvacetiletý stoper dvouletou smlouvu s opcí. Sparta by za Mazucha podle zákulisních informací mohla vyinkasovat okolo 20 miliónů korun, anglická média dokonce uvádějí dva milióny liber (58 miliónů korun).

Foto: Sport.cz

Ondřej Mazuch v barvách Hullu.

Článek

"Byl to můj sen hrát v Anglii. Jsem nadšený, že mi Hull dal tuhle skvělou možnost. Nemůžu se dočkat, až začne nová sezóna," citoval klubový web Mazucha.

"Anglická Championship u nás nemá takový zvuk, ale je to skvělá soutěž. Myslím, že ostrovní styl fotbalu mi bude vyhovovat," doplnil Mazuch v tiskové zprávě.

Trenéra Hullu Leonida Sluckého zaujal dvěma výbornými výkony v přípravě. Pomohl udržet čistá konta při výhře 1:0 nad Benficou Lisabon a remíze 0:0 s Nantes.

"Mám z klubu jen pozitivní zážitky. Trenér Sluckij je výborný, hodně se mnou komunikuje a je vidět, že o mě hodně stál. Výhodou je také to, že se s ním díky mému působení na Ukrajině bezproblémově domluvím," řekl Mazuch.

"V klubu o Ondru hodně stáli. Trenér Sluckij ho velmi dobře zná z jeho působení na Ukrajině. Ondra se k týmu připojil už na soustředění v Portugalsku, na kterém jednoznačně přesvědčil o svých kvalitách. Vzhledem k situaci, do které se Ondra ve Spartě dostal, považujeme za velký úspěch, že se pro něj podařilo najít tohle špičkové angažmá," doplnil Viktor Kolář, hráčův manažer ze společnosti Sport Invest.

Již čtvrté zahraniční angažmá

Mazuch si vyzkouší čtvrté zahraniční angažmá. Hrával za Fiorentinu, Anderlecht Brusel a Dněpropetrovsk. Vedle Sparty, kde se i vinou zdravotních problémů příliš neprosadil, působil také v Brně. Na kontě má čtyři starty za reprezentační A-tým a stříbro z mistrovství světa dvacítek z roku 2007.

Slibně rozjetou Mazuchovu kariéru poznamenalo vážné zranění kolena, po němž se k fotbalu dlouho vracel. Také na Letné měl často zdravotní problémy. Kdyby byl zdravý, možná už mohl kopat v Anglii dávno. Ještě před příchodem do Sparty se o něj zajímal třeba Leicester City, pozdější senzační šampión.

Mazuch Spartu posílil v závěru roku 2015, v dresu prvního mužstva se ale vinou rekonvalescence ještě dlouho neobjevil. Za první tým od té doby odehrál pouze osmnáct ligových duelů.

Reklama

Související témata: