Hlavní obsah

Panák završí hektické léto přestupem do Slavie. Podzim ale odehraje v Karviné

Karviná

Jan Laštůvka a Filip Panák. Dvě karvinská jména, která se letos v létě skloňovala asi nejvíce. O oba projevila zájem mistrovská Slavia a zatímco přestup zkušeného brankáře Laštůvky do Slavie se vyřešil poměrně rychle, talentovaný mladík Panák na soupisce kouče Webera zůstal. „Slavia má o Filipa velký zájem a dolaďují se formality jeho přestupu. Podzim ale odehraje u nás," osvětlil sportovní manažer Karviné Lubomír Vlk.

Foto: Sport.cz

Filip Panák zaujal svými výkony v karvinském dresu pražskou Slavii.

Článek

Přesně před rokem neměl 22letý rodák z Příbora na Novojičínsku jisté místo v základní sestavě Karviné. Na jejím konci dostal pozvánku do výběru reprezentační jednadvacítky a na stole mu přistála nabídka od mistrovské Slavie. A přestože se na Euro do Polska s Lavičkovým nakonec nepodíval, smutný nebyl.

Slavia je Slavia

„Není důvod. Mám za sebou přelomovou sezónu. Teď na ni jen navázat. Máme v Karviné výborný tým a naší výhodou by mohlo být, že se přes léto nijak moc nezměnil. Ano, odešel Lašty, jinak jsme ale zůstali pohromadě. Nicméně, jak na tom jsme ukáže první kolo, druhé, třetí, dalších patnáct...," přemýšlel Panák, který je moc rád, že ještě nejméně polovinu sezóny odehraje v Karviné. „Jsem tady vážně spokojený. Nikam se nehrnu. Ale Slavia je Slavia. Kam výš v Česku momentálně jít," řekl Panák.

Přestože není typický útočník, stal se v přípravě s pěti góly společně s Janem Kalabiškou nejlepším střelcem letního drilu. „Je pro nás důležitý hlavně pro svou univerzálnost. Může hrát téměř kdekoliv," upozornil kouč Jozef Weber. „Je dobře, že u nás ještě zůstane, protože nám má co vracet," pousmál se trenér.

„Tenhle tým ho udělal. Spoluhráči mají velký podíl na tom, že jej teď chce Slavia. Věřím, že jim to vrátí," pokračoval Weber. A Panák přitakal. „O tom to je a je jedno jestli budu dávat góly já, Kali (Kalabiška), nebo někdo další. Hlavní je, abychom je stříleli a vyhrávali."

Reklama

Související témata: