Hlavní obsah

Poznar se učí od Baroše. Jeho přístup je neuvěřitelný, říká vytáhlý útočník

Ostrava

Když se v roce 2013 do Baníku poprvé z Turecka vrátil Milan Baroš, zatoužil tehdy hráč druholigového Zlína Tomáš Poznar po jeho dresu. Dnes se oba sešli v jednom klubu a měli by být hlavní zbraní Baníku při návrat mezi elitu.

Foto: fcviktoria.cz

Tomáš Poznar ještě v dresu Plzně.

Článek

„Nikdy bych si tehdy ani nepředstavil, že bych si s ním mohl zahrát a teď je to tady!," svěřoval se pár hodin před prvním ligovým utkání v Brně (dnes v 18) Poznar. Dres tehdy dostal a má ho dodnes vystavený doma. „Znal jsem v Baníku Víťu Baránka, tak jsem ho poprosil, zda by mi Milan nedal podepsaný dres. Poslal mi ho i s věnováním. Mám ho doma vystavený mezi ostatními dresy," řekl 28letý útočník, který je v Baníku na hostování z Plzně.

„Vyvrbilo se to tak, že bych v Plzni asi moc nehrál. Proto jsem tady," vysvětloval změnu dresu Poznar. „Nicméně si moc užívám, že jsem tady s Milanem. Když přišel na první trénink, tak pár hráčů muselo mít žvýkačku, aby jim nespadla brada. Já ji měl taky," smál se vytáhlý útočník.

Jako s Kollerem?

I díky své výšce (194 centimetrů) se nabízí srovnání s kdysi výtečnou reprezentační dvojící Koller-Baroš. „Byl bych hodně rád, kdyby nám to klapalo, jako tehdy jim. V té době hrál Milan asi nejlepší fotbal v kariéře a všichni si pamatují zápas s Holandskem (Česko vyhrálo 3:2, když prohrávalo ve 20. min. 0:2. Baroš i Koller dali gól), který byl podle mě nejlepší utkání českého národního týmu v historii," připomněl Poznar.

Vytáhlý útočník okusil s Plzní zápasy v Evropské lize, přesto na tréninku po Barošovi pokukuje. „Je to tak. Koukám na něj, co a jak dělá a co bych si od něj mohl vzít. Jeho přehled v šestnáctce a hledání míče je mimořádný. Moc rád bych se mu ve vápně vyrovnal," prozradil Poznar.

V přípravě na ligu vstřelil bývalý kapitán Zlína tři branky. Nejlepším střelcem se ale nestal. Baroše i Poznara překvapivě zastínil navrátilec ze slovenského Popradu Jakub Šašinka. „Kuba je velké překvapení. Je to odchovanec Baníku a klub má v něm i v jeho bratrovi Ondrovi velký potenciál do budoucna. Věřím, že za pár let můžou být oba hvězdami ligy," pochválil konkurenta v útoku Poznar. „Kuba by si zasloužil hrát, ale věřím, že i kdyby nakonec zůstal na lavičce, tak nebude uražený a vezme to za správný konec. Je nás v útoku více, ale všichni si úspěch přejeme.

A když zůstane v už v Brně sedět Poznar? „Taky uražený nebudu. Ale nešel jsem tady na dovolenou, chci hrát! Uvidíme, jak to trenér postaví, budu bojovat o to, abych hrál a když se tam nedostanu, tak budu o to více pracovat," řekl útočník Baníku.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články