Hlavní obsah

Kanonádou nabrali sebevědomí na Bukurešť. Na ofenzivu se hodně zaměřujeme, přiznali Plzeňáci

Plzeň

Stačilo pětačtyřicet minut a úvodní ligové představení fotbalové Plzně s Duklou bylo vyřešené. Západočeši ponížili pražského soka čtyřmi zásahy ještě před pauzou, a tak po přestávce mohli šetřit síly na středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů s FCS Bukurešť, kdy po remíze 2:2 v prvním utkání mají nakročeno k postupu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střelec první plzeňské branky Lukáš Hejda.

Článek

„Všichni si uvědomujeme, že středeční duel bude zcela jiný, nicméně jsme se příjemně naladili. Pro psychickou pohodu je vždy velmi příjemné, když tým vstřelí čtyři branky a udrží čisté konto," vykládal plzeňský obránce Lukáš Hejda, který prvním gólem Duklu načal.

„Bylo super, když jsme rychle vedli tak výrazným rozdílem a mohli šetřit síly. Měli jsme zápas pod kontrolou," přitakával záložník Patrik Hrošovský, jenž na první branku přihrál a druhou sám vstřelil.

Zatímco v přípravě se Západočechům nedařilo, do sezóny vstoupili skvěle. V úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů v Bukurešti vybojovali nadějnou remízu 2:2, proti Dukle excelovali. „Žádné vysvětlení takové proměny ale nemáme," krčili shodně rameny oba borci Západočechů.

Každopádně zatímco v posledních třech přípravných duelech před startem sezóny Plzeň vstřelila jen dva góly, osm inkasovala a třikrát prohrála, nyní má skóre 6:2. „Na naší hře je patrné, že trenér Vrba více preferuje ofenzivu. V přípravě jsme se na koncovku dost zaměřovali," přiznal Hejda.

„Pavel Vrba je známý tím, že má rád útočný styl. Krajní obránci hrají hodně nahoře, vytváříme si tudíž dost šancí a dáváme góly, byť někdy je to docela na riziko," přemítal Hrošovský.

„Do koncovky se mají tlačit záložníci z krajů i obránci. Pořád nás ale trenér současně nabádá, abychom vzadu nehráli jeden na jednoho a byli v početní převaze. Nejraději by totiž kromě hodně útočného stylu vše odehrál i s čistým kontem," smál se Hejda po čtyřbrankovém triumfu.

Reklama

Související témata: