Hlavní obsah

Takhle se to dělá: První dotek s míčem a hned gól! Zajíc šel přes bolest, kouč ho chválil

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka sice vstřelili v ligové premiéře s Jabloncem rychlý vedoucí gól, ale další trefu už nepřidali, naopak hosté záhy srovnali. Konečnou remízu 1:1 hodnotili zástupci obou týmů jako zaslouženou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Zajíc ze Slovácka vstřelil jediný gól svého týmu v utkání s Jabloncem.

Článek

„Je to asi spravedlivý výsledek. Škoda, že jsme po vedoucí brance tak zalezli. První půle nám vůbec nevyšla. Po pauze jsme se trochu zlepšili, ale moc dalších šancí jsme si bohužel nevytvořili," litoval hradišťský útočník Tomáš Zajíc, který hned při prvním dotyku s míčem otevřel skóre.

„Dostal jsem skvělý balón z křídelního prostoru za obranu, střela pod břevno se mi povedla," usmíval se mladý forvard. Přitom ještě den před utkáním nebylo jasné, zda nastoupí. „Mám natažený sval, nebyl jsem tudíž v optimální pohodě. Na hřišti jsem se ale cítil docela dobře," tvrdil.

Trenér Slovácka Stanislav Levý Zajíce pochválil. „Tím, že překonal bolest, ukázal charakter. Byl za to odměněný gólem," těšilo kouče. Méně spokojený byl s tím, že jeho mužstvo úplně vyklidilo za stavu 1:0 střed hřiště. „Scházel nám pohyb a Jablonec nás začal kombinačně přehrávat. V kabině jsme si k tomu o přestávce něco řekli, ve druhém poločase jsme už byli aktivnější. Z optické převahy ovšem nevyplynuly žádné stoprocentní šance. A tak plichtu musíme brát," domníval se Levý.

Jeho jablonecký kolega Zdeněk Klucký také nebyl z remízy zklamaný. „My můžeme jenom litovat, že jsme z tlaku v první půli vytěžili pouze vyrovnání. Přitom v držení míče jsme na tom byli výrazně líp. Po pauze se už hra vyrovnala, výsledek 1:1 je asi zasloužený," měl za to.

Jeho tým si odvezl bod díky trefě Ondřeje Mihálika. „Intuitivně jsem se natlačil do malého vápna a čekal jsem, zda ke mně balón po centru nepropadne. Stalo se, brankář Slovácka Heča ho neudržel. Pro mě už pak nebyl problém trefit prázdnou bránu," usmíval se.

Mihálik se domníval, že Jablonečtí předvedli v Uherském Hradišti zejména do přestávky koukatelný fotbal. „Škoda zbytečně inkasovaného gólu, mohli jsme si odvézt všechny tři body. I jeden je však zvenku dobrý. Zvlášť když nám ke konci trochu v obrovském vedru docházely síly," prozradil.

Reklama