Hlavní obsah

Hašek vypsal buřty jen za výhru, nad klokany se ovšem ustrne i po senzační remíze

Praha

Hned v ligové premiéře svedli senzaci. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 sice podle bookmakerů patří k největším adeptům na sestup z nejvyšší soutěže, na hřišti extrémně posílené Sparty ovšem v derby remizovali 1:1. „Chtěli jsme vyhrát. Škoda gólu inkasovaného z penalty, šance zvítězit by byly větší. Ale převládá určitě spokojenost,“ říká trenér Martin Hašek, bývalý hráč i kouč Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Bohemians po vyrovnání na Letné. Na hřišti Sparty po trefě Šmída slavili remízu 1:1.

Článek
Fotogalerie

Příjemná tradice bude nejspíš dodržena, i když podmínky nebyly splněny do puntíku.

Správce tréninkového areálu v Uhříněvsi vybudoval ohniště, kde si vršovičtí podnájemníci mohou po vítězných zápasech opéct buřty. A jejich kouč vypsal prémii i před cestou na Letnou.

„Špekáčky jsme vypsali za výhru, o remíze nebyla řeč. Ale poradíme se s kluky z realizačního týmu. Budu prosazovat názor, že i za bod bychom je mohli opékat. Aspoň jeden na hlavu," uculuje se spokojený Martin Hašek.

Klokani měli výhodu, že na Spartu narazili hned v prvním kole. „Cítili jsme velkou šanci uspět. Věděli jsme, že Sparta po obrovských změnách zatím působila nesehraně a vlastně bez organizace. Je znát, že její hráči na sebe ještě nejsou zvyklí. Zápas v Bělehradě náš odhad potvrdil," poukazuje Hašek.

Přišli o body i tureckého stopera

Nicméně co víc si Letenští mohli přát. David Lafata dal z penalty svůj 200. ligový gól v kariéře, vedení v závěru přišel na hřiště potvrdit i navrátilec Tomáš Rosický.

„Jenže my si o vyrovnání koledovali. Nejsme sice ještě sehraní, ale na hřišti byla spousta zkušených kluků, abychom si výhru pohlídali. Bohemka si ale vyrovnání zasloužila," uznává Rosický. „Mohl to být krásný sparťanský večer. Lafiho 200. gól, můj návrat. A my ho zkazili..."

„Takový zápas musíte včas rozhodnout, ale nám chyběl zabijácký instinkt, abychom přidali druhý gól. Rozhodně jsme hráli lépe než proti Crvene Zvezdě," hodnotí derby italský trenér Andrea Stramaccioni. „Ztratili jsme dva body, ještě horší je zranění Kayi, který má zlomený malíček na noze. Kdyby na hřišti zůstal, asi bychom neinkasovali," lituje střídaní tureckého stopera těsně před poločasem.

„Tři minuty do konce si musíme bezpodmínečně pohlídat standardku. V tu chvíli jsme měli na hřišti dost zkušených hráčů, abychom výsledek ubránili, bohužel," shoduje se s Rosickým také kapitán Lafata.

Reklama

Související témata: