Hlavní obsah

Žolík z Letné spasil Liberec. Zoufalství v závěru? Neustále jsem věřil, že gól dáme, tvrdil

Liberec

Dlouho úspěšně čelili přesile domácích, jenže devět statečných zlínských borců nakonec na stadiónu U Nisy v nedělní bitvě úvodního ligového kola přece jen padlo. Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský totiž vytáhl o poločase trumf z rukávu, vyslal na trávník útočníka Matěje Pulkraba, jenž v 84. minutě dorážkou zblízka zařídil Severočechům premiérové tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

„Byl to ideální návrat do Slovanu, nic lepšího být nemohlo," radoval se dvacetiletý šikula, jenž v dresu Slovanu působil v rámci hostování už loni na jaře. Čtyřikrát skóroval, mimo jiné dvakrát proti Zlínu. „Dával jsem mu gól i v domácím poháru, když jsem byl ve Spartě. Nedokážu ale říct, proč se mi na něj střelecky tak daří. Asi je to o štěstí," myslí si.

Odchovanec Letenských, který dorazil do Liberce na hostování, byl na hřišti vidět. Vedle rozhodující trefy si vypracoval i další příležitosti. Největší v 63. minutě, kdy jeho přízemní ránu levačkou bravurně vyrazil Dostál. „Stačilo to dát nahoru a zřejmě by byl gól. Jenže Dostál tam dal skvěle nohu. Vůbec nechápu, co kolikrát chytil. Byl opravdu výborný," chválil Pulkrab brankářskou oporu Fastavu.

Liberečtí po změně stran vytrvale bušili do obrany Moravanů, leč dlouho marně. Parta Bohumila Páníka držela bezbrankovou remízu, ačkoliv od 26. minuty hrála bez vyloučeného záložníka Traorého a závěrečnou čtvrthodinu také bez zraněného Petra Jiráčka. Zkušený středopolař putoval s vykloubeným ramenem do nemocnice, navíc některé hráče braly ke konci utkání v tropickém počasí křeče.

Pulkrab věří, že platit nebude

Je hrozně složité hrát přesilovku, protože soupeř se zatáhne. Když šel do osmi, hrál v rozestavení 4 - 4. Ale také na něm už bylo patrné, že jeho hráči mají v zápase hodně naběháno. Pořád jsem věřil, že to tam spadne. Nakonec z toho byla haluz," culil se Pulkrab, že ke konci utkání nepropadal panice a zoufalství.

Slovan chtěl vzhledem k těžkému vylosování před téměř pěti tisíci diváky zvítězit, vždyť příští týden zajíždí na půdu olomouckého nováčka a následně přivítá Spartu. „Přáli jsme si ligu dobře rozjet. Zlín je hodně silný, čeká ho Evropská liga a má spoustu posil. Je to cenný výsledek," ujistil Pulkrab.

Jestli za první zásah po návratu na sever Čech zaplatí do klubové kasy nějaký finanční obnos, zatím netuší. „Doufám, že ne. V lize jsem gól už dal, a i za Liberec jsem se přece loni trefil," smál se.

Reklama

Související témata: