Hlavní obsah

Tlak na mě je nejmenší problém, ujišťuje Ital. Když se do jeho role vžije Hašek, bolí ho břicho

Praha

Projekt nové Sparty startuje s velkými porodními bolestmi. Mužstvo posílené deseti novými zahraničními fotbalisty si zatím nesedlo, logicky mu chybí souhra. V Bělehradě prohrálo 0:2 a v ligové premiéře jen remizovalo 1:1 s Bohemians, takže na první výhru v soutěžním zápase stále čeká. „Letní příprava cílila na celý podzim až do prosince. Je evidentní, že zatím nejsme na 100 procentech našich možností, což ani nemohl nikdo čekat,“ zachovává klid trenér Andrea Stramaccioni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během derby s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Velí velké a drahé obměně, takže čas určitě dostane. Nový italský kouč Sparty zatím zachovává kamennou tvář hráče pokeru.

„Jestli jsem hned na začátku sezóny pod tlakem? To je nejmenší a úplně poslední problém. Hlavně jde o výsledky, hru týmu. Start je složitý, ale nic lehkého jsem ani nečekal. Kdybych se poddával tlaku, nemohl bych být trenérem. Situace je těžká, ale pracujeme velice tvrdě, abychom ji změnili," ujišťuje Andrea Stramaccioni.

V derby mu výhru vyfoukli Klokani vedení Martinem Haškem. Bývalý hráč i trenér Sparty si dokáže dost dobře představit, jaká atmosféra teď na Letné panuje.

„Při budování zcela nového týmu je vždy uklidňující, když přijdou dobré výsledky. Pevně věřím, že Sparta zvládne odvetu s Crvenou Zvezdou Bělehrad a situace se zklidní. Když ne, začnou do ní média střílet. Když se do toho vžiju, bolí mě břicho," říká Hašek s úsměvem.

Marodka už zase bobtná

Také Stramaccioni naráží na problém, který srážel několik jeho předchůdců. Sezóna pořádně nezačala, a letenský lazaret je zase přeplněný. Hrát nemohou Šural, Michal Kadlec, Costa, Vatajelu, Vácha, Zahustel, Vukadinovič či Hovorka, v neděli se navíc zranil také turecký stoper Kaya.

„Velká smůla a komplikace. Vím, že Kaya nebyl během své kariéry nikdy zraněný... Marodku máme opravdu velkou," kaboní se italský kouč.

Proto vítá, že pár minut derby stihl navrátilec Rosický a zapojují se i další borci, kteří mají tréninkové manko. „Mavuba odehrál první zápas a jeho kondice půjde nahoru. Stejně tak i Mandjeck nebo Ben Chaim, kteří nejsou připraveni na sto procent a jejich výkonnost se bude zlepšovat," avizuje Stramaccioni.

Před odvetou s CZ Bělehrad každopádně není jeho soubor v optimální kondici.

„Před čtvrtkem jsem pozitivní. Odveta bude samozřejmě velice těžká. Nicméně věřím, že první gól dáme my, žádný nedostaneme - a s fanoušky v zádech se pak může stát cokoliv. Můžeme i postoupit," věří bývalý trenér Interu Milán, Udine či Panathinaikosu.

Reklama

Související témata: