Hlavní obsah

Baník posílil defenzívu. Z Ukrajiny přivedl stopera a může ho poslat proti Slavii

Obranu ligového nováčka vyztužil někdejší ukrajinský reprezentant do 21 let Oleksander Azackij, který v Baníku Ostrava podepsal smlouvu na dva roky. Třiadvacetiletý obránce do klubu přestupuje z klubu Černomorec Oděsa.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Baníku se mohou těšit na novou ukrajinskou akvizici.

Článek

Rodák z Charkova a odchovanec tamního Metalistu odehrál v základní sestavě Černomorce první dvě kola aktuální sezóny. V ukrajinské Premier lize má na kontě celkem 34 utkání, ve kterých vstřelil jeden gól. Až na premiérový start v roce 2012 za Metalist nastupoval výhradně za Oděsu.

„Stáli jsme o něj delší dobu, přestup se táhl několik týdnů. Byli jsme se na něj podívat ještě přímo na utkání v úvodu sezony proti Dynamu Kyjev (2:1), kde padlo definitivní rozhodnutí, že se ho pokusíme získat. Tam nás výkonem proti silnému soupeři přesvědčil, že to je fotbalista, který nám může pomoct," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Azackij, který za ukrajinskou jednadvacítku sehrál třináct utkání, je se 192 centimetry čistokrevným stoperem. Na post do středu obrany se s ním na Bazalech také počítá jako alternativa ke stávající dvojici Šindelář a Pokorný. „Oba stopeři si v Brně vedli skvěle. Dobře komunikovali. Přesto jsme chtěli na tomhle důležitém postu zvýšit konkurenci," řekl trenér Baníku Radim Kučera.

V Ostravě se ukrajinský fotbalista úspěšně podrobil lékařským testům, po nichž podepsal kontrakt. „Teď se snažíme vyřešit všechny papírové formality, aby mohl být o víkendu k dispozici," řekl Dušan Vrťo. V neděli ve druhém ligovém kole hostí Ostrava mistrovskou Slavii.

Reklama

Související témata: