Hlavní obsah

Venezuelané Ramiréz a Piňa zakotvili v Karviné. Máme štěstí, že teď nemusíme být doma, shodují se

Karviná

Chtějí se natrvalo usadit mezi českou fotbalovou elitou a proto už i v Karviné loví posily dál, než jen na Slovensku. Toto léto se porozhlédli ve více jak osm tisíc kilometrů vzdálené Venezuele, odkud se do nejvýchodnějšího týmu HET ligy vydali zkusit štěstí mladíci Eric Ramiréz a Ricardo Piňa.

Foto: MFK Karviná

Nové posily Karviné. Venezuelští fotbalisté Eric Ramiréz (vlevo) a Ricardo Piňa.

Článek

„Je to trochu jiná cesta, než kterou jsme doposud šli," připustil sportovní manažer MFK Karviná Lubomír Vlk. „Angažovali jsme dva kluky z Venezuely a věřte mi nebylo to vzhledem k situaci, která v této zemi panuje, vůbec jednoduché. Teprve uvidíme, zda tato cesta správná či nikoliv, osobně věřím, že se nám naše snaha vrátí," pokračoval Vlk.

„U nás je to teď velmi složité a máme velké štěstí, že můžeme být jinde. Česko je pro nás velkou výzvou. Fotbal je tady úplně jiný, také kultura a životní styl je odlišný. Zvykáme si na všechno nové, ale přizpůsobíme se, nemáme s tím problém," přemítal 21letý záložník Ricardo Piňa, jenž je v Karviné na půlročním hostování s opcí z klubu Estudiantes de Caracas S.C. Na rozdíl od svého krajana už v Evropě byl. „Před časem jsem byl na testech v Panathinaikosu Atény. Bohužel to nedopadlo. O to více jsem vděčný, že tentokrát jsem šanci dostal," řekl klubovém webu Piňa.

Pobyt v Česku si Venezuelané užívají. „Všechno je tady super. Jediným problémem je řeč. Čeština je těžká, neumíme vlastně ani anglicky. Věřím, že s pomocí učitelky se brzy naučíme alespoň základní fráze. Je to nutnost, víme to," přidal se o dva roky mladší útočník Eric Ramiréz. „Zatím jsme pochytili jen pár slovíček jako je ahoj, čau a několik nepříliš slušných výrazů," smál se Ramiréz, který trenéra Jozefa Webera na hřišti přesvědčil malinko více, a tak jej Karviná z klubu Zamora FC získala natrvalo.

V prvním utkání proti Jihlavě venezuelský útočník do hry, ačkoliv už byl za postraní čarou připravený vystřídat, nezasáhl. O dva dny později dres Karviné přece jen oblékl. Juniorce jedním gólem pomohly k výhře 5:0 nad Třincem. „Jsem střelec. Chci dávat co nejvíce gólů," řekl Ramiréz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články