Hlavní obsah

Pavlík vzal porážku na sebe. Oba góly jdou za mnou, kál se kapitán Zbrojovky

Zlín

Stejně jako v ligové premiéře v Liberci dohrávali fotbalisté Zlína i domácí utkání s Brnem bez vyloučeného borce, ale tentokrát se ani v deseti nevzdali. Přestože v 51. minutě viděl kapitán Fastavu Janíček za faul na pronikajícího Koneho červenou kartu a hosté navíc vstřelili z penalty vedoucí gól, dokázali oslabení Zlíňané otočit v moravské bitvě výsledek na 2:1 ve svůj prospěch.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Francis Koné z Brna a Tomáš Janíček ze Zlína - následovalo vyloučení zlínského hráče.

Článek
Fotogalerie

„Vyloučení nám paradoxně pomohlo. Semkli jsme se a střídající hráči výrazně naši hru oživili. U obou branek byl Džafič, jehož pravá noha dvakrát zaúřadovala," pochválil předsezónní posilu zlínský kouč Bohumil Páník. „Pro mě bylo navíc povzbuzující, že jsem viděl na hřišti tým, který ve složité situaci táhl za jeden provaz," potěšilo ho.

Střídající záložník Adnan Džafič netajil nadšení, že jeho mužstvo nakonec vybojovalo v nepříznivě se vyvíjejícím utkání tři body. „Neměli jsme v deseti za stavu 0:1 už co ztratit, o to se nám možná hrálo lépe. Zbrojovka se zřejmě uspokojila, což nám nahrálo do karet. Nejprve si dal Pavlík po mém centru krásný vlastní gól a po mojí další přihrávce prokázal Ekpai, jakým je výborným fotbalistou," usmíval se sedmadvacetiletý Bosňan.

Závěr Habance hodně zklamal

Brňané, kteří v úvodním ligovém kole podlehli nečekaně před svými fandy Baníku, opouštěli nakonec i ve Zlíně hřiště smutní. „Beru porážku na sebe, oba inkasované góly jdou za mnou," přiznal Petr Pavlík, rozmrzelý kapitán Zbrojovky. „Před vyrovnávací brankou jsem chtěl míč odklidit hlavou do bezpečí, ale ztratil se mi ve slunci a k mé smůle skončil v naší síti. Chyboval jsem i před druhou trefou Zlína. Dělali jsme všechno pro to, abychom byli ve Zlíně úspěšní, ale bohužel se nám to nepovedlo. Teď si potřebujeme spravit chuť na hřišti HFK Olomouc postupem v poháru a potom uspět doma s Bohemkou," plánoval okamžitě.

Kouč Brna Svatopluk Habanec nesvaloval vinu jen na Pavlíka. „Před prvním gólem v naší síti jsme doplatili na nesmyslnou rozehrávku mezi tři protihráče. A druhé brance předcházela naše nepovedená malá domů, po níž míč skončil v zázemí a Zlíňané kopali roh. Fakt netuším, proč jsme po vedoucím gólu ustoupili o pět metrů dozadu a nechali domácím tolik prostoru. Já jsem takový pokyn nedal. Máme na hřišti dost zkušených hráčů, kteří by si měli něco takového ohlídat. Šedesát minut jsme předváděli slušný fotbal, ale to, co následovalo potom, je pro mě velikým zklamáním," posteskl si Habanec.

Reklama

Související témata: