Hlavní obsah

Frydrych se těší na atmosféru v Ostravě. Šilhavý plánuje změny

Praha

Poslední český adept na postup do fotbalové Ligy mistrů se v domácí soutěži v neděli představí na hřišti Baníku. „Na zápas do Ostravy se těším, vlastně jsem tam ligu od svého přestupu do Slavie ještě nehrál. Tak jsem zvědavý a těším se na skvělou atmosféru, která na stadiónu bude, i když to nejsou Bazaly,“ usmívá se Michal Frydrych, exbaníkovský obránce Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Faulovaný slávista Michal Frydrych během utkání s Borisovem.

Článek

Borisov z cesty odklidili, teď se sešívaní zase vracej do ligové reality. Mistr míří na hřiště nováčka.

„Plánujeme změny v sestavě, uvidíme, v jakém budou hráči zdravotním stavu. Nechceme každopádně nic podcenit," ujišťuje na klubovém webu trenér Jaroslav Šilhavý.

„Role favorita je asi daná, ale v Ostravě teď vládne nadšení. Vyhráli v Brně, přijede Slavia, čerstvý postupující do dalšího kola v pohárech. Očekávám bouřlivou atmosféru a velmi bojovného protivníka," má jasno trenér Slavie.

„Baník se určitě vrátil do ligy silnější, než byl před sestupem. Hraje za něj opět Milan Baroš, je tam Tomáš Mičola nebo Robert Hrubý, kteří hráli ve Slavii. Nečeká nás nic jednoduchého, ale věřím, že budeme úspěšní," přemítá exostravský obránce sešívaných Michal Frydrych.

Výhra v Brně dává Baníku klid

Baník úvodní výhra v Brně hodně navnadila. „Slavia v létě hodně posílila a mohla by postavit klidně dvě skvělé jedenáctky. Po postupu v předkole Ligy mistrů navíc přijede v dobrém psychickém rozpoložení," předesílá trenér Radim Kučera.

„Ale neznamená to, že složíme zbraně. Jsme povzbuzeni dobrým výsledkem z Brna, což nám dává určitý pocit klidu. Chtěli bychom na výkon navázat a přetavit ho alespoň v bod. Určitě nebudeme jen pasivně čekat, co s námi soupeř udělá," ujišťuje Kučera.

Zápas Baník - Slavia se hraje v neděli od 18:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama