Hlavní obsah

Snažíme se navázat na minulou sezónu, kvituje kapitán Ljevakovič výhru Teplic

Teplice

Dvěma gólovými údery v rozmezí dvou minut v prvním poločase rozhodli fotbalisté Teplic o vítězství nad pražskou Duklou 3:1. V průběhu druhé půle si domácí vypracovali dokonce tříbrankový náskok, takže ani snížení ze strany soupeře jim nesebralo tříbodový zisk.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tepličtí hráči děkují fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Úvodní aktivitu Teplic zúročil po necelé půlhodině kapitán Admir Ljevakovič, jenž se kromě stoprocentního plnění defenzivních úkolů ve středu pole často zapojoval i do koncovky. Další dvě trefy poté přidal David Vaněček. Právě tato dvojice hráčů byla hnacím motorem domácího týmu.

Ljevakovič překvapil výběrem místa při vedoucím gólu. Zjevil se zcela sám před brankářem. A marně vzpomínal, kdy skóroval z takové pozice.

„Myslím, že nikdy. Možná někdy jen v přátelácích, které se nehrají úplně na sto procent, čímž nechci říci, že jsme v nich měli slabé soupeře. Proti Dukle jsme se snažili vysoko napadat a tím pádem jsem se dostal do blízkosti branky. Martin Fillo mi míč přesně narazil, že mi to krásně vyšlo do kroku," líčil Ljevakovič. A přiblížil svoje rozhodování při střeleckém zakončení. „Naznačil jsem pohyb, aby si gólman lehnul na stranu, jak jsem chtěl, a pak jsem vystřelil na opačnou. Nebyla to náhoda. Jindy při střele zdálky zavírám oči, abych dal co největší ránu, ale tentokrát ne. Snažil jsem se být koncentrovaný do posledního okamžiku," popisoval teplický záložník svůj gól.

Výhry 3:1 si moc cenil. „Podali jsme velmi dobrý výkon. Ve druhém poločase jsme se pokoušeli hrát dobře zezadu na brejky. Vyplynulo to i z přípravy na zápas, kdy jsme se zaměřili na to, abychom sbírali odražené míče. V útoku máme vysokého Davida Vaněčka, Dukla stejně robustního Holendu a naším cílem bylo, abychom se dostávali častěji k balónům," objasnil Ljevakovič taktiku.

Tepličtí potěšili diváky kompaktní hrou. „Po výkonu na Slavii jsme věřili, že můžeme navázat na minulou sezónu, kdy jsme až do posledního kola bojovali o Evropu. I proti Dukle se v horkém počasí ukázalo, že jsme na tom dobře fyzicky. Tři body po dvou kolech jsou dobrým vkladem před dalším zápasem s Jabloncem," uvažoval Ljevakovič.

Vaněček se oholil a začalo mu to padat

David Vaněček se proti Dukle představil s novou vizáží. „Po utkání na Slavii jsem se oholil a najednou mi to tam začalo padat," usmál se dvougólový střelec. „Dlouho jsem nosil delší vousy a pocítil, že to chce změnu," vysvětloval Vaněček.

Skóroval hlavou i nohou. „Takové góly bych nedal bez nádherných akcí spoluhráčů. Takže jsem se prosadil hlavně díky nim. Jsem zvyklý na centry Honzy Kroba, který je má asi nejlepší v lize. Prokazuje to v každém zápase," kvitoval souhru útočník. Právě sehranost je teplickou devizou. „Je znát, že až na jeden, maximálně na dva posty nastupujeme ve stejné sestavě jako loni," vystihl Vaněček přednosti mužstva.

Výkon teplického týmu z hlediště pozorně sledoval i bývalý kapitán mužstva Štěpán Vachoušek po boku dalšího exteplického hráče Martina Fenina. Zatímco Vachoušek se s českými trávníky v létě rozloučil, Fenin se připravuje s druholigovým Varnsdorfem a podle jeho trenéra Zdenko Frťaly by mohl nastoupit už ve středečním pohárovém duelu v Živanicích.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články