Hlavní obsah

Nováček obral mistra, Baník remizoval se Slavií. Plzeň drží první příčku

Praha
Aktualizováno

Už jen Plzeň a Olomouc zůstanou po 2. kole fotbalové HET ligy s plným bodovým ziskem. Viktoria vyhrála v Jablonci 1:0, v hledišti byl i Miroslav Pelta, bývalý předseda FAČR. Plzeň tak uhájila první příčku tabulky. Ostravský Baník hostil jako nováček mistrovskou Slavii. Zápas skončil 0:0, Barošův gól rozhodčí sporně neuznali, slávista Souček trefil tyč. Jihlava remizovala se Slováckem 0:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Milan Baroš z Baníku a Ruslan Rotaň ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Jablonec vstoupil do ligové sezóny remízou 1:1 na Slovácku, Plzeň domácím triumfem 4:0 nad Duklou. Viktoria v týdnu vypadla z bojů o Ligu mistrů, když prohrála domácí odvetu 3. předkola s bukurešťským FCSB 1:4. Nicméně s Jabloncem prohrála jediný z posledních 16 ligových zápasů - a porazila ho znovu. Na výhru jí stačil jediný gól, který již ve 12. minutě vstřelil Hájek.

Ostrava minulý týden po 8 letech vstoupila do ligové sezóny vítězstvím (3:1 v Brně), Slavia porazila Teplice 1:0. Sešívaní již neprohráli ani v jednom ze 28 ligových zápasů pod trenérem Šilhavým, za bod ze hřiště Baníku ovšem vděční nejsou. V nové sezóně dávají góly jen ze standardek, ze hry se ještě netrefili.

Jihlava na úvod sezóny pod novým koučem Kopeckým prohrála 0:2 v Karviné, Slovácko remizovalo 1:1 s Jabloncem. Vysočina hostila neoblíbeného soupeře, neporazila Slovácko v minulých 6 ligových zápasech (4 prohry a 2 remízy). Nepovedlo se jí to ani na domácí půdě, zápas skončil bez branek.

Reklama