Hlavní obsah

Bartek se po půldruhém roce zase jednou trefil. Fakt hodně smutné, přiznával sváteční střelec Klokanů

Praha

Mluvit o něm jako o svátečním střelci je značně přehnané. „Vždyť já si ani nevzpomenu, kdy jsem dal v Ďolíčku naposledy gól,“ přiznával záložník Bohemians David Bartek, když se po více než půldruhém roce doma zase jednou trefil a pomohl tak svému týmu k ligovému vítězství nad Karvinou. „Fakt to bylo v prosinci 2015 proti Jablonci?“ podivoval se. „Tak to je tedy hodně smutné.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva střelci Bohemians David Bartek a Milan Jirásek po výhře nad Karvinou.

Článek

Poslední ligovou trefu si ale kupodivu vybavil, i když od té doby uteklo už také hodně času. „V Ostravě," vyhrknul devětadvacetiletý Bartek, protože šlo o gól hodně důležitý, neboť Klokani si díky němu zajistili na jaře roku 2016 s definitivní platností ligovou záchranu.

Gól dává jednou za rok

„Však si také ze mě v kabině utahují, že dám vždy jen jeden gól za rok. Pravdou je, že jako záložník moc gólů nedávám, takže doufám, že trefou proti Karviné nemám pro letošek vystříleno," smál se celý šťastný z toho, že jeho mužstvo potvrdilo nečekaný bod získaný před týdnem na Spartě vítězstvím nad Karvinou.

„Moc jsme chtěli vyhrát, takže jsme dali do utkání všechno a po přestávce zamkli soupeře před vápnem. Bylo jen otázkou času, kdy se trefíme. Jiráskovi se to naštěstí pět minut před koncem povedlo."

V extrémním vedru a dusnu skutečně hráli Klokani jako o život. „Jsme na sezónu výborně připraveni. Ostatně, už na Spartě jsme předvedli, jaký máme fyzický fond. Vedro, které během zápasu panovalo, nebylo samozřejmě příjemné, ale protože nám rozhodčí dopřál přestávky na pití, zvládnout se to dalo. Bylo to spíš o hlavě," vykládal Bartek.

Prognózám se vůbec nedivili

O hlavě byl a je i vstup do sezóny, před jejímž startem se Klokanům vůbec nevěřilo. Bookmakery sázkových kanceláří byli dokonce pasováni na jednoho z kandidátů sestupu. I proto je jejich čtyřbodový zisk v prvních dvou zápasech velkým překvapením.

„Po ligovém jaru a po tom, co jsme předváděli, jsme se podobným prognózám ani nedivili. Je jen na nás, abychom dokázali, že do ligy patříme. Když budeme dál podávat výkony jako proti Karviné a bude se nám dál dařit, můžeme se klidně pohybovat v horní polovině tabulky," věří Bartek, že na úspěšný start je schopen jeho tým navázat a v podobném trendu pokračovat.

„Kdybychom byli na nule, panovalo by v mužstvu nervozita. Ale se čtyřmi body se nám bude pracovat lépe a mladí kluci mohou lépe zapadnout do sestavy," plánuje zkušený záložník Klokanů, že bude ještě lépe.

Mimochodem - právě jeden z mladých kluků mu pomohl k tomu, aby se připomněl jako sváteční střelec.

„Ruda Reiter je extrémně rychlý hráč, což je jeho ohromná přednost, ze které těží on i celé našše mužstvo. Poslal mi zpětnou přihrávku, já naznačil, že půjdu k vzdálenější tyči, ale šel jsem na prostředek. Pak už zbývalo jen prostřelit Berkovce. Byla jen náhoda, že se mi to povedlo ránou mezi nohama jednoho z karvinských obránců," chválil Bartek výkon dvaadvacetiletého debutanta Reitera, který přišel k Botiči na hostování ze Sparty a Bartkovi k domácí trefě po více než půldruhém roce pomohl.

Reklama

Související témata: