Hlavní obsah

Byli jsme k vítězství blíž, tvrdí kouč Slovácka po bezbrankové plichtě v Jihlavě

Jihlava

Fotbalisté Slovácka si v ligovém utkání v Jihlavě vytvořili víc šancí než domácí, ale gólů se diváci nedočkali. Bezbrankovou remízu přijaly oba týmy s rozpaky.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Zleva Lukáš Kryštůfek z Jihlavy a Veliče Šumulikoski ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

„Nejsem s nerozhodným výsledkem spokojený. Vždyť jsme kromě začátku utkání kontrolovali hru. Domácí pouze čekali na naše chyby a spoléhali se na brejky a standardky. Rozhodně jsme byli k vítězství blíž," je přesvědčený Stanislav Levý, kouč týmu z Uherského Hradiště. Jeho celek mohl udeřit v závěru. „Vytvořili jsme si dvě vyložené střelecké příležitosti. Brankář Rakovan nás bohužel vychytal. Stejně jako několikrát v první půli," mrzí trenéra Slovácka.

Rovněž kapitána hradišťského celku Veliče Šumulikoského štvou zahozené tutovky. „Šance, jaké jsme měli, se musí proměňovat. Koncovka je bohužel zatím naší slabinou. Také já jsem mohl v závěru rozhodnout. Zkoušel jsem Rakovana překonat technicky, avšak střela mi bohužel nesedla," smutní zkušený makedonský záložník. S dvěma body z úvodních dvou ligových střetnutí příliš spokojený není. „Je to málo," má jasno. „Avšak proti prvnímu utkání s Jabloncem jsme se zlepšili," tvrdí Šumulikoski.

Jihlavský kouč Ivan Kopecký lituje, že jeho mužstvo nezužitkovalo gólově počáteční tlak. „Pak jsme začali zbytečně ztrácet balóny. U mých hráčů mně chyběla i větší dravost. Některé situace před soupeřovou brankou jsme mohli vyřešit líp. Slovácko v závěru notně hrozilo, a tak bodík asi musíme brát. Bohužel stále čekáme na premiérový gól. Určitě by nám pozvedl sebevědomí," přemítá Kopecký.

Jihlavské uchránil od porážky brankář Matěj Rakovan, který se blýskl zejména v závěru, když skvěle vyrazil na roh Daníčkovu dělovku. „Měl to přes nohu, a tak to pro mě nebylo zase tak těžké," tvrdí skromně. „Nám se bohužel moc nevedlo kombinačně a trápíme se v koncovce," posteskne si. Celek z Vysočiny vybojoval po úvodním nezdaru v Karviné se Slováckem premiérový bod v sezóně, avšak teď čekají Jihlavu náročné duely na Slavii a s Plzní. „Neděsí nás to. Zápasy s tak kvalitními týmy jsou pro nás obrovskou výzvou," říká odhodlaně Rakovan.

Reklama

Související témata: