Hlavní obsah

Sparta jde v duelu vyřazených poprvé proti svému bývalému kapitánovi

Aktualizováno

Oba si lížou rány z pohárového vyřazení. Fotbalisté Mladé Boleslavi ve čtvrtek vypadli z Evropské ligy v Albánii se Skënderbeu Korcë, Sparta zase doma po odvetě s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Teď se v dohrávce 2. kola domácí soutěže budou pokoušet o první ligové vítězství. Zápas Mladá Boleslav - Sparta se hraje v pondělí od 17:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský před časem při rozlučce se Spartou

Článek

Tvrdá realita. Pro oba jde o zápas útěchy a naděje.

„Očekávám neúprosný boj o první vítězství v novém ligovém ročníku, kterým jak my, tak Sparta potřebujeme napravit nezdary uplynulého týdne v tuzemské i evropské lize," avizuje mladoboleslavský generální manažer a trenér Dušan Uhrin.

Poprvé od svého návratu do města automobilů právě z Letné může proti Spartě nastoupit její bývalý kapitán Marek Matějovský.

„Těším se na každý zápas, protože může být můj poslední," usmívá se 35letý záložník. „Ale vážně, utkání se Spartou pro mě bude trochu jiné. Především však jde o to, abychom napravili zaváhání z úvodního kola," poukazuje Matějovský.

Radši by nastupovali s ním

Letenští nejsou právě nadšení, že na něj narazí. „Hodně zvláštní zápas. Moc se netěším. Marek je pořád kvalitní fotbalista. Radši bych nastupoval s ním než proti němu," říká v rozhovoru pro klubovou televizi na rovinu kapitán David Lafata.

„Já se těším. Mára je výborný kamarád, byl u nás i kapitán týmu. Nesmíme se však koukat, že hraje proti nám. Dostali jsme se na začátku sezóny do těžké situace a musíme si z ní pomoci," zdůrazňuje asistent trenéra Radoslav Kováč.

Sparta by měla být o něco čerstvější, než soupeř. Pohárovou odvetu hrála doma, zatímco Bolka v Albánii a navíc má v nohou i prodloužení.

„Cestování není příjemné, ale my se díváme jen na sebe," ujišťuje Kováč.

„Boleslav má také poměrně široký kádr a možná sestavu prostřídá," přemítá Lafata.

Reklama

Související témata: