Hlavní obsah

Baroše v šanci zastavila vlastní ruka. Ten odraz jsem nečekal, smutnil útočník

Ostrava

Po sladkém brněnském předkrmu, na kterém si Baník v minulém týdnu tolik pochutnal, přišel hlavní chod v podobě souboje s úřadujícím mistrem. A přestože v duelu nováčka se Slavií gól k vidění nebyl, hlavní chod to byl velmi chutný. Po více jak dvou letech se v dresu Baníku na domácím trávníku od úvodní minuty objevil Milan Baroš, což mohlo jen stěží něco pokazit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Neuznaný gól Milana Baroše z Baníku.

Článek
Fotogalerie

„Bod jsme si před zápasem přáli a jsem rád, že ho i máme. Slavie byla asi lepší, byla více na balónu, kontrolovala hru a nastřelila i tyčku. Ale do nějakých velkých šancí jsme je nepouštěli. Byli jsme silní v soubojích, obránci skvěle vytlačovali jejich útočníky. Kromě dvou tří situací jsme to vzadu odehráli fantasticky," komentoval výsledek 0:0 Baroš.

Ostravský útočník dostal poprvé možnost hrát od prvním minuty a byl to právě on, kdo mohl zařídit výhru Baníku. Po chybě slávistické obrany vstřelil i gól, v souboji s brankářem Janem Laštůvkou se ale míč dotkl jeho ruky, což sudímu neuniklo. „Byl tam odražený balón a možná kdyby Bary zareagoval dříve, byl by u míče rychleji. Bavil jsme se s ním o tom a říkal, že tam trochu ruka byla, i když spíše u těla," popisoval nejvážnější situaci utkání, ve kterém dominovaly obrany, brankář Slavie.

„To se mu to kecá, když je o rok mladší," pousmál se nad Laštůvkovým náhledem Baroš. „Ten balón vypadl trošku pro mě nečekaně. Najednou se to tam otevřelo, ale kdybych byl kousek posunutý dále, tak bych byl asi v ofsajdu. Proto tam byl Lašty rychleji," nabídl svůj pohled Baroš.

Zatímco domácí bod ze souboje s mistrem brali s nadšením, hosté mluvili o ztrátě. „Chtěli jsme více, i když jsme věděli, že to nebude snadné. Jeli do Ostravy pro tři body," upozornil brankář Slavie, která dala ze čtyř ostrých zápasů zatím jediný gól ze hry. „Víme o tom, i dneska bych ten gól ze standardky přivítal. Špatně řešíme některé situace, posíláme do vápna uspěchané nepřesné centry, zatím se v tomhle hledáme," vysvětloval kouč Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: