Hlavní obsah

Odehráli jsme to fantasticky, chválil spoluhráče kapitán Baníku Baroš

Ostrava

V domácí premiéře to snad ani jinak být nemohlo. Baník hostil ve 2. kole HET ligy mistrovskou Slavii a to by ostravskou legendu Milana Baroše udržela na lavičce snad jenom zranění. Kapitán Baníku je ale k radosti fanoušků naprosto zdravý, a proto vyběhl k utkání od první minuty. A byl to právě on, kdo mohl zařídit výhru Baníku. V souboji o míč s brankářem Laštůvkou se ale míč dotkl jeho ruky, což sudí uviděl a vstřelený gól neuznal. „Dobíhali jsme oba k odraženému míči, ale Lašty tam byl o něco dříve. Šel do balónu, který mě pak trefil do ruky. Sudí to ohodnotil jako ruku a pískl,“ krčil rameny Baroš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Milan Baroš z Baníku a Ruslan Rotaň ze Slavie.

Článek

Brankář Laštůvka se pousmál, že kdybyste zareagoval rychleji, mohl jste být u balónu dříve. Viděl jste to podobně?

(smích) Je o rok mladší je, tak se mu to kecá. Ten balón vypadl trošku pro mě nečekaně ze souboje. Najednou se tam otevřel prostor, jenomže, kdybych byl kousek posunutý blíže k brance, tak bych byl asi v ofsajdu. Bohužel no, proto to takhle dopadlo.

Po dvou kolech jste stále bez porážky, je bod se Slavií zisk, nebo ztráta?

Slavie byla určitě lepší, byla více na balónu, kontrolovala hru, nastřelila i tyčku. Do nějakých větších šancí jsme je ale nepouštěli. Kluci v obraně vytlačovali útočníky, v soubojích jsme byli silní agresivní a kromě jedné nebo dvou situací hráli celých 90 minut vzadu fantasticky. Ten bod je pro nás nesmírně cenný.

Byl tohle maximální výkon, kterého je Baník schopen?

Nemyslím si, pořád se můžeme ještě zlepšovat. Je to teprve začátek sezóny, i když pro nás fantastický. Musíme dál pracovat, i dneska jsme možná dopředu mohli být více nebezpečnější. Spoustu situací u krajů přehráváme, někdy by bylo lepší dostat ten balón do vápna o něco dříve, vytvořit tam přečíslení. Ale to se bude ještě zlepšovat. Slavie byla těžký soupeř, je to mistr. Před zápasem byl bod náš cíl a jsem rád, že jsme to splnili.

Ve druhé půlce tlak Slavie trochu ustal, cítil jste šanci na tři body?

Určitě. Měli jsme tam dobrou šanci v závěru, kdy šel Carlos (De Azevedo) po straně. Byl jsem tam v tu chvíli před brankou sám, ale nevyšel mu centr. I já jsem měl šanci, kdy jsem mohl střílet a zbytečně jsem míč posouval do strany. Ale už je po zápase, po nás super bod.

V Brně jste střídal, proti Slavii jste šel od první minuty. Řekl jste si o to?

Vůbec ne. Nikdy jsem trenérům do sestavy nekecal a dělat to nebudu, i když se s Radimem (Kučerou) dlouho známe. V týdnu jsme se o tom s trenérem bavili, dal mě tam a jsem rád, že jsem vydržel i když ke konci už jsem toho měl plné brýle. Ale jsem zdravý a trénuju, to je super.

Před utkáním zazpíval Jarek Nohavica českou hymnu. Líbilo se vám to?

Byl to to bezvadné. Jarek byl za námi před zápasem v kabině. Je to hodně vtipný člověk. Rozesmál nás, uvolnil kabinu, potom hymna. To se muselo líbit všem. Tohle jsou okamžiky, pro které se ten fotbal hraje. Plný stadión, fantastická atmosféra. Pro co jiného to hrát?

Když jste krátce před koncem střídal, povstal celý stadión a zatleskal vám, všiml jste si?

Byl to nádherný pocit. Lidem patří obrovský dík. To, že jich přišlo tolik, nám dodalo obrovskou sílu. Mladí kluci v takové atmosféře nic nevypustí, je pro ně důležité, aby lidé chodili v tak hojném počtu pořád. Makají nadoraz a motivuje je to k maximálním výkonům.

Reklama

Související témata: