Hlavní obsah

Rána pro Plzeň, přišla o dalšího obránce. Vrba věří, že Limberský s Hubníkem budou brzy zpět

Fotbalová Plzeň poslední týdny počítá padlé. Před sezónou se jí zranil klíčový stoper Roman Hubník, obránce Jan Kovařík, na marodce je znovu opora zadních řad David Limberský. Stále mimo hru jsou brankář Matúš Kozáčik a záložník Václav Pilař. V nedělním ligovém duelu v Jablonci navíc přišla Viktoria o dalšího muže. Ve druhém poločase musel vystřídat stoper Tomáš Hájek, autor vítězné trefy (1:0).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba.

Článek

„Nehrát s pěti hráči, kteří mají kvalitu, je pro nás nepříjemné. Snad se to nyní nezvýší o jednoho stopera. Doufám, že to bude jen nakopnuté a Tomáš bude do úterka v pořádku a zapojí se do tréninku," prohlásil trenér Pavel Vrba, který doufá, že marodka se nyní bude už jen zmenšovat.

„Věřím, že v brzké době se někteří hráči uzdraví a připojí se do tréninku. Mám na mysli Hubníka, Limberského a Kozáčika," doplnil kouč, jenž byl z výkonu svého týmu v Jablonci ve druhém poločase notně rozladěný.

„Byl v režii Jablonce. Zatlačil nás, měli jsme ve spoustě situací i štěstí. To se tentokrát přiklonilo k nám. Posledních pětadvacet minut bylo hektických, nezvládli jsme silově jednoduchost Jablonce," podotkl Vrba. Podle něj nebylo jednoduché hodit za hlavu středeční vyřazení z předkola Ligy mistrů s FCSB Bukurešť (v domácí odvetě Plzeň prohrála 1:4).

„Strašně nás mrzelo, že už o Ligu mistrů nehrajeme. Spousta hráčů to ještě měla v hlavě, dva nebo tři dny o tom přemýšleli. Možná psychicky to některé ovlivnilo, mají za sebou čtyři těžké zápasy během dvou týdnů. Ale to vůbec neomlouvá, že jsme po přestávce propadli silově a v přechodové fázi ztráceli balóny," podotkl Vrba.

Zatímco před týdnem přejela Viktoria v úvodním kole Duklu po perfektním výkonu (4:0), v Jablonci výhru vydřela. „Příště bych ale zase chtěl, abychom to zvládli víc fotbalově. Tak, jako s Duklou a v prvním zápase s Rumuny. Ovšem utkání, v nichž prokážete charakter a vítězství ubojujete, jsou leckdy cennější, než když to jde samo," dodal Vrba.

Jeho celek vede po dvou kolech ligu o skóre před nováčkem z Olomouce. Právě Sigmu přivítá v sobotu v Doosan Aréně.

Reklama

Související témata: