Hlavní obsah

Do Zlína míří Van Kessel, Fastav má zájem i o hráče Sparty či Tecla

Zlín

Situace se znovu otočila takřka o sto osmdesát stupňů, nizozemský útočník Gino van Kessel fotbalisty Zlína s největší pravděpodobností nakonec přece jen posílí.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Útočník Gino van Kessel (vpravo) v dresu Curacaa si kryje míč před dotírajícím Montesem z Mexika.

Článek

„K jednáním jsme se vrátili a některé okolnosti se změnily. S van Kesselem jsme prakticky dohodnuti, zbývá doladit jen maličkosti. Když všechno klapne, zapojí se do přípravy už v úterý. Věřím, že do našeho systému hry zapadne," sdělil šéf zlínského klubu Zdeněk Červenka na adresu někdejšího nejlepšího střelce slovenské ligy, který se však poté příliš neprosadil ve Slavii ani v Polsku. Procitne ze střeleckého spánku?

Vzhledem k dlouhodobému zranění francouzského forvarda Beauguela mají Zlíňané zájem i o další ofenzívní hráče. Uvítali by sparťany Juliše či Sáčka nebo slávistu Tecla. A v obraně by mohl bývalého kapitána Pazderu, který se rozhodl pro přestup do Baníku, nahradit další sparťan Zahustel. „Jsou to všechno samozřejmě zajímavá jména, která by se nám líbila. K tomu, aby se některý z nich u nás skutečně octl, je ale ještě dost daleko. Kupříkladu Teclovi se zřejmě kvůli rodině moc na Moravu nechce a se Spartou budeme pokračovat v jednáních až po její dnešní ligové dohrávce v Mladé Boleslavi. Mám informaci, že třeba Sáček dnes nastoupí v základní sestavě letenského týmu, což by taky mohlo mít na situaci vliv," uvažoval Červenka.

Podle něj nemusí vedení Fastavu na další posílení nějak zvlášť spěchat. „Kádr na českou ligu teď máme velmi solidní a do základní skupiny Evropské ligy vstoupíme až zhruba za měsíc. Na druhou stranu je samozřejmě lepší, když noví hráči dostanou nějaký čas na seznámení a sehrání se s mužstvem," přemítal.

Reklama