Hlavní obsah

Přišel, viděl, spolurozhodl. Konečně posila, která se Spartě vyplatila na poprvé

Mladá Boleslav

Zápas kvůli křečím nedohrál, jinak se mu ale premiéra povedla. Devětadvacetiletý krajní záložník Jonathan Biabiany s fotbalisty Sparty trénuje od středy a Letenští jeho hostování z Interu Milán oznámili teprve dnes dopoledne. Kouč Stramaccioni francouzského záložníka nasadil hned do dohrávky 2. ligového kola v Mladé Boleslavi. Biabiany tam přihrál na Lafatův gól, díky němuž se Letenští dočkali první soutěžní výhry v sezóně (1:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Jonathan Biabiany během děkovačky s fanoušky po utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Konečně posila, která zabrala hned na poprvé, mohou si říci fanoušci Sparty. Je znát, že Jonathan Biabiany přišel nachystaný v mnohem lepším stavu než řada jeho předchůdců. Absolvoval letní přípravu s Interem Milán, odehrál za něj několik zápasů.

Proto italský kouč neváhal a po pár trénincích Francouze okamžitě nasadil.

„Jonathan byl první hráč, jehož přestup jsem žádal, když jsem poprvé mluvil s panem majitelem Křetínským. Následovala pak ovšem dlouhá jednání," poukazuje Andrea Stramaccioni.

„Biabiany hraje fotbal, který po týmu chci. Zatím není na sto procentech svých možností, ale je pro mě velmi důležitý," dodává italský kouč.

Spoluhráči ho chválí

Hráč Interu zatím ve Spartě hostuje. Během debutu v české lize brzy spálil tutovou šanci, pak ovšem Lafatovi ideálně naservíroval vítěznou trefu.

„Centr byl nádherný, také sám měl šanci. Odvedl dobrou práci," chválí nového spoluhráče kapitán David Lafata.

Stejně tak i další sparťani. „Jonathan předvedl obrovskou rychlost," vyzdvihuje Ondřej Zahustel.

„Brzy se dostal do tutovky, připravil gól i další šanci. Odehrál vynikající zápas," míní brankář Tomáš Koubek.

Letenští každopádně po sedmi změnách v základní sestavě proti odvetě s CZ Bělehrad slaví první výhru v sezóně.

„V týmu probíhá soutěž, každý tvrdě dře, aby nastoupil. Může však být, že sestava z Mladé Boleslavi bude pro příští zápasy blízká optimálnímu složení," usmívá se Stramaccioni.

Reklama

Související témata: