Hlavní obsah

Slavia ve střelbě selhává. Je to zatím syrové, přiznává Šilhavý

Ostrava

Jsou ve 4. předkole Ligy mistrů, v úvodních dvou kolech domácí soutěže neprohráli, ani neinkasovali, přesto mají ve Slavii ke spokojenosti daleko. Ve čtyřech dosavadních utkáních nové sezóny dali sešívaní tři góly, z toho dva z pokutových kopů. A to je na tým, který chce hrát Ligu mistrů zoufale málo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Co mám dělat? Jakoby signalizovaly roztažené ruce trenéra Slavie Jaroslava Šilhavého.

Článek

Jediný gól Slavie ze hry dal v Borisově hlavou Milan Škoda. V neděli v Ostravě to kouč Jaroslav Šilhavý zkusil bez něj a Slavia se poprvé v sezóně gólově neprosadila vůbec. Nejblíže brance byl Souček, který v prvním poločase nastřelil tyč. „Špatným řešením nebo kvalitní obranou soupeře se nám nepodařilo vstřelit ani jeden gól. Zatím dáváme góly hlavně ze standardek. I v Ostravě bych ji bral," přemítal Šilhavý. Svůj pohled na bídnou produktivitu nabídl i kapitán Michal Frydrych. „Dávali jsme si míče hodně do šířky, asi to chce kolmější balóny za obranu. To nám chybělo," naznačil obránce.

První přímou střelu na domácího brankáře vyslal až po hodině hry Ukrajinec Rotaň z přímého kopu. Na nulové potenci nic nezměnil ani příchod Škody. Za 27 minut, které od trenéra dostal, na branku nevystřelil. Konečná statistika nedělního duelu z pohledu Slavie byla tristní - dvě přímé střely a jedna trefená tyč. „Jsme zklamaní, chtěli jsme tady vytěžit víc než jeden bod. Tím nechci říct, že Baník byl slabý soupeř. Ale myslím si, že jsme měli převahu i nějaké příležitosti," říkal trenér Slavie.

Slávisté podniknou cestu na kyperský superpohár

O kterých příležitostech hovořil, je složité odhadovat. Většina útoků jeho týmu končila před pokutovým územím Baníku. „Špatně ty situace řešíme, je tam malá agresivita v pokutovém území, posíláme do vápna uspěchané nepřesné centry. V tomto ohledu se zatím hledáme," káral Šilhavý, který musel proti Baníku oželet zraněného Hušbauera. „Je to výborný hráč, lídr, který tvoří hru. Třeba by to s ním bylo lepší, ale góly musíme dát i tak. Celková spolupráce je špatná. Je to takové syrové," dodal Šilhavý.

Před jeho týmem jsou nyní klíčové dny. Příští víkend utkání s Jihlavou a poté dvojzápas o postup do základní skupiny Ligy mistrů proti kyperskému APOELu Nikósie. „Bude to souběžná příprava, sháníme informace o soupeři, ve středu se jedeme podívat na Supercup, abychom APOEL viděli naživo," řekl trenér.

Reklama