Hlavní obsah

Taková Sparta se dá porazit, štve Vejmolu. Jeho Bolka má problémy

Mladá Boleslav

Duel vyřazených z pohárové Evropy nezvládli. Fotbalisté Mladé Boleslavi také druhý ligový duel na domácím trávníku prohráli. „Hořká prohra. Myslím, že jsme byli lepší, drželi více míč, ale nedostali se do žádných šancí, které bychom dokázali využít. Taková Sparta se přitom dala stoprocentně porazit,“ mrzí brankáře Luďka Vejmolu po porážce 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Luděk Vejmola a Srdjan Plavšič ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Zatím jen samé ztráty. Vyřazení ve 3. předkole Evropské ligy s albánským Skënderbeu Korcë. Navrch dvě domácí porážky s Olomoucí a Spartou, takže tým hned na startu domácí soutěže nabral manko mínus šest bodů v tabulce pravdy.

„Bude těžké se z takové situace dostávat, ale nehrajeme špatný fotbal. Potřebujeme, aby se uzdravili hráči jako Chramosta a Mebrahtu - a bude to zas dobré," věří Dušan Uhrin, generální sportovní manažer Mladé Boleslavi.

Středočeši nevyužili jistou výhodu, že na nesehranou Spartu narazili hned na začátku sezóny.

„Mají teď v kádru spoustu skvělých individualit, ale myslím si, že za Spartu hráli vždycky sparťané, jako byl například Jaromír Blažek a další srdcaři. Teď budou muset dát tým celkově do kupy, tak uvidíme, co z toho vznikne," přemítá Luděk Vejmola, brankář reprezentační jedenadvacítky.

Míč se mu ztratil ve sluníčku

Kouč Uhrin udělal v sestavě pár změn, které kýžený efekt nepřinesly. „Proti minulým zápasům jsme nebyli produktivní směrem dopředu. A nešlo o to, že bylo v sestavě více defenzivnějších hráčů, protože Pauschek i Takács byli dopředu aktivní. Chtěli jsme nasadit čerstvé hráče, Takács vypadal v tréninku velmi dobře. S Vejmolou v brance jsme chtěli přivolat štěstí, což se nepovedlo, ale zachytal velmi dobře," líčí Uhrin.

Mladý gólman se brzy blýskl proti tutovce Biabianyho, jenže pak mu Lafatova hlavička zblízka proklouzla do sítě.

„Míč se mi trochu ztratil ve sluníčku, a když jsem se přesouval, tak jsem tam nestihl dát nohy a balón mi propadl pod tělem," lituje Vejmola. V závěru odolal Plavšičovým brejkům, ale body jsou fuč.

„Jsme profíci, takže nejde dělat vědu z toho, že jsme v lize zatím nezískali žádný bod. Věřím, že příští zápas už zvládneme," ujišťuje Vejmola, který si v sezóně zachytal poprvé.

Ve 3. kole nastoupí jeho tým v Karviné.

Reklama

Související témata: