Hlavní obsah

Zastoupil Škodu při penaltě. Milan říkal, že si ji můžu vzít, uvedl Hušbauer

Oba góly Slavie ve vítězné páteční předehrávce fotbalové ligy s Jihlavou (2:0) nesou jeho podpis. Záložník Josef Hušbauer vstřelil první branku z pokutového kopu, při druhé vyslal kolmicí do úniku Milana Škodu, jehož střelu dorazil do prázdné branky Danny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie při utkání 3. kola ligy s Jihlavou.

Článek

„Chtěli jsme vyhrát, ale zřejmě po lepším výkonu. První půle byla dobrá, druhá už méně. Podvědomě jsme se asi šetřili na úterý," díval se už Hušbauer k úvodnímu duelu play off Ligy mistrů na půdě kyperského APOELu Nikósie.

„Druhý poločas je takové varování, se silnějším soupeřem by se nám to mohlo vymstít," doplnil záložník Slavie. Původně vypadalo, že pokutový kop v 6. minutě půjde zahrávat faulovaný Škoda, penaltový exekutor z poslední doby. Po krátké konverzaci s ním si však vzal míč Hušbauer a zajistil červenobílým vedení.

„Ptal jsem se Milana, jestli chce jít kopat, přestože byl na něj faul. Odpověděl mi, že si můžu balón klidně vzít," popisoval Hušbauer. „Příště to nechám zase na něm, pokud nebude faulovaný. Věříme mu celý tým," dodal 27letý záložník.

Směr jeho střely sice jihlavský brankář Rakovan vystihl, k míči mu však pár centimetrů chybělo. „Čekal jsem na pohyb, ale gólman zůstal do poslední chvíle stát. Tlačil jsem míč na zem, aby po mokrém trávníku sjel. Vyšlo to," uvedl Hušbauer, který si pochvaloval výkon ukrajinské posily Eduarda Sobola. Dvaadvacetiletý obránce si v pátek odbyl premiéru v sešívaném dresu.

„Ukázal kvality, myslím, že předvedl dobrý výkon. Poctivý dozadu, snažil se i podporovat ofenzivu, měl nebezpečné centry," hodnotil Hušbauer.

Vzhledem k jedenácti letním příchodům považuje za pochopitelné, že tým potřebuje čas na sehrání. „Posil přišlo celkem dost, je těžké se sehrát. V základní sestavě proti Jihlavě nás bylo jen pět Čechů. Komunikace občas trochu vázne, chce to čas. Věřím, že s každým zápasem se to bude zlepšovat," doplnil Hušbauer.

Reklama

Související témata: